Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-baconös húsgombóc

Sajtos-baconös húsgombóc
Sajtos-baconös húsgombóc
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamar megvan és finom.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a darált húst a következőkkel összegyúrjuk: 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só , bors, pirospaprika , 1 nyers reszelt burgonya, 1 tojás.
  2. Másnap a megtisztított burgonyát feldaraboljuk, és grill fűszerrel beszórjuk, majd egy tűzálló tálba rakjuk.
  3. A darált húsból gombócokat formázunk, mindegyik közepébe egy sajt kockát "elrejtünk,"  majd baconszalonnával körbe tekerjük.
  4. Ezt a krumpli tetejére helyezzük, közé friss paradicsomdarabokat  is rakunk, amit megszórunk bazsalikommal és oregánóval, majd betesszük a sütőbe.  45 perc alatt készre sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 023
elküldve: 2
receptkönyvben: 134
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Myti

Mióta szakács: 2010.04.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonya ágyon sült fasírt, baconbe tekert fasírtgolyó, sajttal töltött fasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cranberry
Sóskaramell / cranberry Thu, 2015-10-22 04:57

Nagyon finom lett! A házi flekken fűszerkeverékből még többet is csináltam, nagyon jó! Köszi a receptet.

853
burgonya 1.5 kg
darált sertéshús 1 kg
paradicsom 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
bacon 20 dkg
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek