r
Nosalty Logó

Szegfűszeges-diós tarja burgonyalepénnyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
herta
Szegfűszeges-diós tarja burgonyalepénnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Összesen 1040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Összesen 6227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5026 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 1040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    299.7 g

Zsír

  • Összesen
    279.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10584.1 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    3789 mg
  • Nátrium
    4795 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2015.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    30155 micro
  • Lut-zea
    3323 micro
Összesen 6227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    846 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Elkészítés

hozzávalók a lepényhez

  1. Meghámozzuk, hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük a krumplit. Leszűrjük, áttörjük, és hűlni hagyjuk. (Addig összekészítjük a húst, és betesszük a sütőbe sülni.)
  2. Amíg a hús sül, a kihűlt krumplihoz adjuk a tojást, zsírt, sót és a lisztet. Összegyúrjuk, és 6 gombócra osztjuk.
  3. Tapadásmentes palacsintasütőben egyenként szétlapítva mindkét oldalukat barnásra pirítjuk. (A fordításhoz lapostányérra csúsztatjuk a félig sült lepényt, majd ráborítva a palacsintasütőt - edényfogó kesztyűvel -, visszaborítjuk a tésztát a serpenyőbe.)

hozzávalók a húshoz

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. Kiolajozunk egy 36x20 cm-es, magas szélű tepsit, és a mindkét oldalukon sózott, borsozott tarjaszeleteket szétterítjük az alján. (Nem kell kiklopfolni.) Meghintjük szegfűszeggel és finomra vágott petrezselyemzölddel.
  3. A tejszínbe dobáljuk a diót és a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a ketchupot, mustárt, cukrot és sót, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A szószt a hússzeletekre öntjük, a tepsit alufóliával légmentesen lezárjuk, és 3/4 óráig pároljuk a sütőben.
  5. A hússzeleteket a lepényekkel tálaljuk, és gazdagon meglocsoljuk a zamatos pecsenyelével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 36x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1216
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dió és a szegfűszeg teszi különlegessé és kimondottan karácsonyivá ezt az omlós és szaftos húsételt. A fiam annyira megkedvelte, hogy egy ideje a szülinapjára is ezt kéri. A sülő hús illata ünnepi hangulattal lengi be a lakást. Nem kell megijedni a - hazánkban inkább desszertekhez használt - gyümölcsöktől és fűszerektől, nem lesz tőlük "sütiízű" a főétel. Kedvenc sertésrészem, a tarja garancia a tökéletes végeredményre.

Hozzávalók

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Címlapról ajánljuk

Íme a tökéletes gyümölcskenyér, a nyugis karácsony jolly jokere

Sokan hajlamosak vagyunk túlgondolni a karácsonyi menüt, és körülményes, különleges recepteket akarunk kipróbálni, amikkel időnként az őrületbe kergetjük saját magunkat. Ezzel alapból nincs semmi gond, de ha idén nyugisabb ünnepekre vágytok, ugyanakkor nem engednétek abból, hogy mindent házilag készítsetek, akkor desszertként vessétek be ezt az egyszerű, ám illatos és omlós gyümölcskenyeret!

Rosanics Petra

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...