r
Nosalty Logó

Szedertorta vaníliás szedres krémmel

Iluska
Szedertorta vaníliás szedres krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Szedres krém

1129
Kalória
17.1g
Fehérje
136.9g
Szénhidrát
57.3g
Zsír
148.2g
Víz
251.7g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
70.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szedres krém

Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szedres krém

Összesen 3389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szedres krém

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    148.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2252.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    410.7 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    444.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 3389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet szitálva. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt kb. 20 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. A kihűlt piskótalapot megfordítjuk, mert az alja szebb. 2 lapba vágjuk és megtöltjük a krém 2/3-ad részével. A többivel a külsejét kenjük át. Szederszemekkel díszítjük. Hűtőben lehűtjük, végül tálalhatjuk. Jó étvágyat!!

Szedres krém

  1. A pudingport elkeverjük a cukrokkal, majd a tejet hozzáöntve simára keverjük.
  2. Főzni kezdjük alacsony hőmérsékleten, állandó kavarás közben besűrítjük.
  3. A szederből kb. 40 szemet félreteszünk, a többit átpasszírozzuk a magoktól.
  4. Langyosan hozzákeverjük a vajat, amivel jól elkeverjük, hogy a vaj elolvadjon.
  5. A passzírozott szederlevet (2-3 evőkanálnyi)hozzáöntjük a pudinghoz, amivel alaposan elkeverjük. Kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Szomszéd János átugrott hozzám és én előhoztam a spejzból a tortát, hisz a születésnapjára sütöttem. Ő örömmel nézte, mert nem számított rá. Hát ez igazi meglepetés volt!!! :-)))

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...