Erdei gyümölcsös torta Anyák napján
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
31g rebarbara5 kcal
-
3 kcal
Gyümölcsös krémhez
-
34 kcal
-
14 kcal
-
3g cukor10 kcal
Gyümölcsös habhoz
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
1g porcukor5 kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
375g rebarbara59 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Gyümölcsös krémhez
-
1000g erdei gyümölcs mix410 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
Gyümölcsös habhoz
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
14g porcukor54 kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
-
7.7g tojás10 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
17.6g rebarbara3 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Gyümölcsös krémhez
-
46.9g erdei gyümölcs mix19 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
Gyümölcsös habhoz
-
18.8g habtejszín55 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 138.5 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 984 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1758.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 608 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 625 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.9 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 637 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 516 mg
-
Retinol - A vitamin: 1328 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1217 micro
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Hozzávalók
Tésztához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 ek finomliszt
-
3 közepes szár rebarbara
-
1 csomag vaníliás cukor
Gyümölcsös krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
Gyümölcsös habhoz
-
400 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
2 ek porcukor
Elkészítés
Tésztához
- A rebarbarát meghámozzuk, egy tálba téve megszórjuk vaníliás cukorral, és amíg a piskótát elkészítjük, állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
- A tojásokat 3 ek cukorral habosra verjük, majd 3 ek lisztet óvatosan, hogy a hab ne törjön, belekeverünk.
- Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a piskótatésztát egyenletesen elterítjük benne. A rebarbarát lecsöpögtetjük, és a még nyers tésztára szórjuk.
- 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
- A rebarbara levében elkeverjük a pudingport, a lecsöpögtetett erdei gyümölcs levét pedig felforraljuk. (Díszítésre félretehetünk néhány szem gyümölcsöt.) Amikor felforrt, hozzáöntjük az elkevert pudingport, és néhány keverés után a gyümölcsöt is. Kevergetve sűrűsödésig főzzük (3-4 perc), majd langyosra hűtjük.
- Közben a piskótát is kivesszük a sütőből, és azt is langyosra hűtjük.
- Ezek után a pudingos gyümölcsből 1 dl-nyit félreteszünk, a többit pedig a piskótára kenjük. Hűtőbe tesszük.
- A habtejszínt a habfixálóval felverjük, majd a félretett gyümölcsös krémmel összekeverjük, és a torta tetejére kenjük.
- A félretett gyümölccsel kidíszítjük a tortát. 16 szelet lesz belőle
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4914
- Feltöltés dátuma: 2013. május 11.
Ajánló
Gyorsan, könnyen elkészíthető, ha növényi tejszínt használunk, ráadásul tejmentes is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Azzal kezdődött, hogy a fagyasztószekrényünk, ami majdnem full tele volt, egy sajnálatos baki folytán a tudtunk nélkül leolvadt. Hogy egyéb kiolvadt nyersanyagokkal mit kezdtem, az most nem ide tartozik, az azonban igen, hogy a sok minden között az alábbi gyümölcsök maradtak: kb. 60 dkg konyhakész (tisztított, feldarabolt) rebarbara, kb. 40 dkg ribizli, kb. szintén 40 dkg eper, 50 dkg meggy, és egy 75 dkg-os vegyes erdei gyümölcs. Enyhén szólva nem nagyon örültem! Miután az első sokkból magamhoz tértem, a rebarbara nagy részéből – kb. 40 dkg-ból – lisztmentes quiche-t készítettem, ami azért volt lisztmentes, mert nem volt tésztája, csak a tölteléket sütöttem meg a rengeteg rebarbarával. A gyümölcs egy részét csak úgy natúr megettük, de még mindig rengeteg volt. Ekkor a megmaradt rebarbarával egy piskótát sütöttem, majd a megmaradt gyümölcsöt pudingporral megfőztem, és kb. 1 dl kivételével a rebarbarás piskótára tettem. Már így sem lett volna rossz, de a tetejére még kívánkozott valami. Egy kevés pudingos gyümölcsöt félretettem, és felvert tejszínhabbal összekevertem. Ez került a torta tetejére. A neve azért lett az, ami, mert aznap készült. Elég jó lett!