Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös torta Anyák napján

Erdei gyümölcsös torta Anyák napján
Erdei gyümölcsös torta Anyák napján
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azzal kezdődött, hogy a fagyasztószekrényünk, ami majdnem full tele volt, egy sajnálatos baki folytán a tudtunk nélkül leolvadt. Hogy egyéb kiolvadt nyersanyagokkal mit kezdtem, az most nem ide tartozik, az azonban igen, hogy a sok minden között az alábbi gyümölcsök maradtak: kb. 60 dkg konyhakész (tisztított, feldarabolt) rebarbara, kb. 40 dkg ribizli, kb. szintén 40 dkg eper, 50 dkg meggy, és egy 75 dkg-os vegyes erdei gyümölcs. Enyhén szólva nem nagyon örültem! Miután az első sokkból magamhoz tértem, a rebarbara nagy részéből – kb. 40 dkg-ból – lisztmentes quiche-t készítettem, ami azért volt lisztmentes, mert nem volt tésztája, csak a tölteléket sütöttem meg a rengeteg rebarbarával.

A gyümölcs egy részét csak úgy natúr megettük, de még mindig rengeteg volt. Ekkor a megmaradt rebarbarával egy piskótát sütöttem, majd a megmaradt gyümölcsöt pudingporral megfőztem, és kb. 1 dl kivételével a rebarbarás piskótára tettem. Már így sem lett volna rossz, de a tetejére még kívánkozott valami. Egy kevés pudingos gyümölcsöt félretettem, és felvert tejszínhabbal összekevertem. Ez került a torta tetejére.

A neve azért lett az, ami, mert aznap készült.

Elég jó lett!

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Gyümölcsös krémhez

Gyümölcsös habhoz

ajánlat

Gyorsan, könnyen elkészíthető, ha növényi tejszínt használunk, ráadásul tejmentes is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát meghámozzuk, egy tálba téve megszórjuk vaníliás cukorral, és amíg a piskótát elkészítjük, állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. A tojásokat 3 ek cukorral habosra verjük, majd 3 ek lisztet óvatosan, hogy a hab ne törjön, belekeverünk.
  3. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a piskótatésztát egyenletesen elterítjük benne. A rebarbarát lecsöpögtetjük, és a még nyers tésztára szórjuk.
  4. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  5. A rebarbara levében elkeverjük a pudingport, a lecsöpögtetett erdei gyümölcs levét pedig felforraljuk. (Díszítésre félretehetünk néhány szem gyümölcsöt.) Amikor felforrt, hozzáöntjük az elkevert pudingport, és néhány keverés után a gyümölcsöt is. Kevergetve sűrűsödésig főzzük (3-4 perc), majd langyosra hűtjük. 
  6. Közben a piskótát is kivesszük a sütőből, és azt is langyosra hűtjük.
  7. Ezek után a pudingos gyümölcsből 1 dl-nyit félreteszünk, a többit pedig a piskótára kenjük. Hűtőbe tesszük.
  8. A habtejszínt a habfixálóval felverjük, majd a félretett gyümölcsös krémmel összekeverjük, és a torta tetejére kenjük. 
  9. A félretett gyümölccsel kidíszítjük a tortát. 16 szelet lesz belőle
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 188
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ribizli&ReBarbara

Mióta szakács: 2013.05.06.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rebarbarás-tejszínes torta, habos gyümölcstorta, anyák-napi gyümölcstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

214
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 ek
rebarbara 3 közepes szár
vaníliás cukor 1 csomag
erdei gyümölcs mix 1 kg
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
habtejszín 400 ml
habfixáló 2 csomag
porcukor 2 ek