r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös torta Anyák napján

Ribizli&ReBarbara
Erdei gyümölcsös torta Anyák napján
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Gyümölcsös krémhez

Gyümölcsös habhoz

214
Kalória
2.9g
Fehérje
22.5g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
53.1g
Víz
82g
Koleszterin
556.9mg
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Gyümölcsös krémhez

Gyümölcsös habhoz

Összesen 214 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Gyümölcsös krémhez

Gyümölcsös habhoz

Összesen 2565 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Gyümölcsös krémhez

Gyümölcsös habhoz

Összesen 121 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 214 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1758.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    269.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    637 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 2565 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A rebarbarát meghámozzuk, egy tálba téve megszórjuk vaníliás cukorral, és amíg a piskótát elkészítjük, állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. A tojásokat 3 ek cukorral habosra verjük, majd 3 ek lisztet óvatosan, hogy a hab ne törjön, belekeverünk.
  3. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a piskótatésztát egyenletesen elterítjük benne. A rebarbarát lecsöpögtetjük, és a még nyers tésztára szórjuk.
  4. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  5. A rebarbara levében elkeverjük a pudingport, a lecsöpögtetett erdei gyümölcs levét pedig felforraljuk. (Díszítésre félretehetünk néhány szem gyümölcsöt.) Amikor felforrt, hozzáöntjük az elkevert pudingport, és néhány keverés után a gyümölcsöt is. Kevergetve sűrűsödésig főzzük (3-4 perc), majd langyosra hűtjük.
  6. Közben a piskótát is kivesszük a sütőből, és azt is langyosra hűtjük.
  7. Ezek után a pudingos gyümölcsből 1 dl-nyit félreteszünk, a többit pedig a piskótára kenjük. Hűtőbe tesszük.
  8. A habtejszínt a habfixálóval felverjük, majd a félretett gyümölcsös krémmel összekeverjük, és a torta tetejére kenjük.
  9. A félretett gyümölccsel kidíszítjük a tortát. 16 szelet lesz belőle

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Azzal kezdődött, hogy a fagyasztószekrényünk, ami majdnem full tele volt, egy sajnálatos baki folytán a tudtunk nélkül leolvadt. Hogy egyéb kiolvadt nyersanyagokkal mit kezdtem, az most nem ide tartozik, az azonban igen, hogy a sok minden között az alábbi gyümölcsök maradtak: kb. 60 dkg konyhakész (tisztított, feldarabolt) rebarbara, kb. 40 dkg ribizli, kb. szintén 40 dkg eper, 50 dkg meggy, és egy 75 dkg-os vegyes erdei gyümölcs. Enyhén szólva nem nagyon örültem! Miután az első sokkból magamhoz tértem, a rebarbara nagy részéből – kb. 40 dkg-ból – lisztmentes quiche-t készítettem, ami azért volt lisztmentes, mert nem volt tésztája, csak a tölteléket sütöttem meg a rengeteg rebarbarával. A gyümölcs egy részét csak úgy natúr megettük, de még mindig rengeteg volt. Ekkor a megmaradt rebarbarával egy piskótát sütöttem, majd a megmaradt gyümölcsöt pudingporral megfőztem, és kb. 1 dl kivételével a rebarbarás piskótára tettem. Már így sem lett volna rossz, de a tetejére még kívánkozott valami. Egy kevés pudingos gyümölcsöt félretettem, és felvert tejszínhabbal összekevertem. Ez került a torta tetejére. A neve azért lett az, ami, mert aznap készült. Elég jó lett!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...