Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt gyümölcsös torta házi marcipánnal

Aszalt gyümölcsös torta házi marcipánnal
Aszalt gyümölcsös torta házi marcipánnal
135 perc / előkészület: 30 perc sütés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti elnevezése Simnel cake, hiszen ez a finomság egy angol húsvéti klasszikus. A torta tömve van finomabbnál finomabb gyümölcsökkel, aminek az ízét már csak a marcipán és a különböző fűszerek emelik mennyei magaslatokra. Az eredeti tortának a tetején 12 golyó található, ami a 12 apostolt szimbolizálja. Én viszont úgy döntöttem, hogy a "Húsvéti nyuszipogácsám" alapján, mini marcipán nyuszikkal díszítem a tortámat. 

hozzávalók / 10 adag

A marcipánhoz:

A tésztához:

Szólj hozzá!

elkészítés

A marcipánhoz:

  1. A tojásokat felverjük. Egy nagy tálban elkeverjük a mandulát és a porcukrot, ehhez adjuk hozzá adagonként a felvert tojást.
  2. Jól dolgozzuk össze, majd amikor már összeállt, adjuk hozzá a mandulaaromát.
  3. Egy kis liszt segítségével gyúrjuk addig, amíg szép sima és rugalmas nem lesz.

A tésztához:

  1. A marcipánunkat meglisztezett deszkán kinyújtjuk, és a sütőformánknak megfelelő nagyságú kört vágunk ki belőle.
  2. A sütőt 140 fokra melegítjük elő.
  3. A vajat és a cukrot krémessé keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Ezt követően fakanállal belekeverjük a lisztet, a sót és a fűszereket. Jól összedolgozzuk, majd apránként belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, és belereszeljük egy fél citrom héját is. Ezt is szépen összedolgozzuk.
  4. A tésztánk felét egy sütőpapírral bélelt, és vajjal kikent tortaformába töltjük, a tetejét szépen elsimítjuk, és erre helyezzük a marcipánból kivágott kört. Ha ezzel megvagyunk, ráöntjük a maradék tésztát. A közepére egy kisebb mélyedést készítünk, hogy a torta szépen meg tudjon emelkedni.
  5. A tortánkat a melegített sütőben 1 és 3/4 óra alatt készre sütjük. Pár percet hűlni hagyjuk, majd megkenjük a tetejét sárgabaracklekvárral.
  6. A maradék marcipánból még egy kört vágunk ki, és ezzel fedjük le a tortánk tetejét, majd 12 db kis golyót vagy esetünkben nyuszikat készítünk marcipánból, és ezzel díszítjük a tortánkat. Egy tojást felverünk, és ezzel kenjük le a torta tetejét és a golyókat/nyuszikat.
  7. Végezetül 1-2 percre visszatesszük a sütőbe (grill funkció is tökéletes), hogy a lekent marcipán "megszáradjon."
  • sütési hőfok: 140°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 683
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Simnel cake, gyümölcsös torta, marcipán nyuszikkal, angol húsvéti torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

638
porcukor 250 g
mandula 250 g
tojás 2 db
mandulaaroma 5 ml
vaj 175 g
barna cukor 175 g
tojás 3 db
finomliszt 175 g
1 csipet
kínai ötfűszer-keverék 0.5 teáskanál
aszalt gyümölcsök 350 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
sárgabaracklekvár 2 ek
tojás 1 db