Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon hamis borscs

Nagyon hamis borscs
Nagyon hamis borscs
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a borscs tényleg nem túl autentikus; egyrészt hús nélküli, másrészt savanyú káposztával készül, és még sorolhatnám...

Nálam a másfél évesem miatt minden nap nagy fejtörést okoz, hogy mit is főzzek, ami finom is, egészséges is, és mindenki eheti. Ja, és ami viszonylag hamar elkészül. Most beugrott, hogy már egy ideje pihen két cékla a zöldséges kosárban... A hűtőben meg már nagyon várják a répák, hogy valami történjen velük. Rémlett, hogy mintha ezek alkotnák az általam ismert borscsot. (Életemben eddig még csak a kedvenc vega ételfutáromtól:) rendelt borscs levest kóstoltam, és meg kell mondjam, imádom, ahogy ők készítik!) Káposztám csak savanyított volt, de sebaj, úgyis savanykásnak kell lennie. 

A receptek, amiket találtam vagy nagyon macerásak voltak vagy nem volt meg minden hozzávalóm. Így született ez...

A baba kétszer is evett belőle, ő tejföl nélkül, én tejföllel. Sőt kiderült, hogy hidegen is finom, mert mire nekiláthattam a saját adagomnak, az már ki is hűlt.:)

Megjegyzés: én fedő alatt, a legnagyobb gázrózsa kis lángján főztem.

Ez az első feltöltött receptem, az adagok megadásával néhol gondban voltam, mivel általában nem méricskélek...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket.
  2. Egy nagy lábosban olajat hevítünk és rádobjuk a felkockázott/ karikázott zöldségeket.
  3. Pár percig kavargatjuk, hogy egy kicsit megpiruljanak, karamellizálódjanak, de ne pirítsuk meg őket túlságosan!
  4. Sózzuk, rádobjuk a borsot és a babérleveleket is, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
  5. Amíg a leves fő, a káposztát átöblítjük, kifacsarjuk (ha nem túl savanyú, akkor ez el is maradhat) és kissé összevágjuk.
  6. Ha a répák és a cékla is majdnem megfőtt, akkor a levesbe tesszük a káposztát is és az egészet pár perc alatt készre főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 239
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

brizsitte

Mióta szakács: 2013.02.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

céklaleves, savanyú káposztás céklaleves, tejfölös céklaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baghyra
baghyra / baghyra Sun, 2015-01-18 14:05

Valami céklás vitaminbombát kerestem, végül erre a receptre esett a választásom. Nem bántam meg. Befutottak egy villámlátogatásra a szüleim, és ezzel kínáltam meg őket. Egyikük tejföllel, másikuk anélkül ette, de mindketten nagyon dicsérték. :)

witch
witch / witch Sun, 2013-03-03 15:52

Gyonyoru a szine, inycsiklando hozzavalok. :)
Nekem is van egy borscs receptem es azt
kimondottan hidegen ajanljak fogyasztani
a nyari kanikulaban.
udv:witch

100
cékla 2 db
fehérrépa 2 db
sárgarépa 2 db
savanyú káposzta 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
bors 10 szem
víz 1.5 l
tejföl 1 dl