r
Nosalty Logó

Gyors halászlé sűrítményből

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Gyors halászlé sűrítményből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halászléhez

Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halászléhez

Összesen 685 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halászléhez

Összesen 19 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    741 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3684.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2882.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2964 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 685 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 19 kcal

Hozzávalók

A halászléhez

Elkészítés

A halászléhez

  1. A hagymát egészen apróra vágjuk, majd az olajon elkezdjük dinsztelni. Fedő alatt, nagyjából 10 percig pároljuk, néha átkeverve, míg teljesen üveges és puha nem lesz.
  2. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a paprikakrémet, majd 2-3 percig kevergetve pirítjuk, hogy egy kicsit lekapjon, enyhén karamellizálódjon. Hozzáadjuk a kiengedett halászlésűrítményt és a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd felöntjük vízzel.
  3. A halászlevet sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a meghámozott, félbevágott burgonyát (ettől sűrűbb lesz), majd 15 percig, közepes lángon rotyogtatjuk. Ekkor kihalásszuk a krumplit és beleeresztjük a pontypatkókat, majd további 10 percig főzzük a levet. Tányérokba szedjük, hegyes erőssel, csípős paprikakrémmel és kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 899
  • 7 napos nézettség: 2105
  • Össznézettség: 25227
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 05.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi levesek

Receptjellemzők

Gyors halászlé sűrítményből
Lakos Benedek 384 recept

Egyáltalán nem szégyen a sűrítményből főzött halászlé, persze ezt sem szabad összetrehánykodni. Ha odafigyelünk rá és megadjuk a módját, finom alternatíva lehet a klasszikus, órákon át rotyogtatott lére. A recept néhány furfangot is felvonultat, használjuk őket az ízes végeredmény érdekében.

Hozzávalók

A halászléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...