r
Nosalty Logó

Sajtos-szalonnás töltött csirkemell almás burgonyasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtos-szalonnás töltött csirkemell almás burgonyasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

töltött csirkemell

almás burgonyasaláta

Összesen 1293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

töltött csirkemell

almás burgonyasaláta

Összesen 3885 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

töltött csirkemell

almás burgonyasaláta

Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2086.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.9 g

Zsír

  • Összesen
    236.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6258.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2771 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1653.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 3885 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 142 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

töltött csirkemell

almás burgonyasaláta

Elkészítés

töltött csirkemell

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, majd pillangóvágással félbevágjuk keresztben úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, így jól lehet majd tölteni. A csirkék mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, valamint fokhagymaporral és füstölt pirosapaprikával ízesítjük.
  2. A töltelékhez először lepirítjuk a kockázott szalonnát, majd a hátramaradt zsiradékon a hagymát is megpirítjuk. Felolvasztjuk rajta a juhsajtot és a mascarponét, és összekeverjük az egészet.
  3. A szalonnás-sajtos keveréket a szétnyitott csirkemellekbe kanalazzuk, majd ráfektetjük a szeletelt camembert sajtot. A melleket ezután visszahajtjuk, és a két szélét pár fogpiszkálóval ügyesen megtűzzük, hogy a töltelék bentmaradjon.
  4. A töltelékhez használt serpenyőbe kevés kacsazsírt teszünk, majd a töltött csirkemellek mindkét oldalát lepirítjuk rajta. A körbepirított melleket ezután sütőtepsibe tesszük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. Tálalás előtt hagyjuk egy fél órát pihenni a melleket, hogy szépen szeletelhetők legyenek, és a fogpiszkálókat se felejtsük el kiszedni!

almás burgonyasaláta

  1. A tojásokat és a burgonyákat megfőzzük, majd mindkettőt hámozzuk és kockázzuk. Ezt még érdemes a hússal való foglalatosság előtt elintézni.
  2. Közben egy tálban összekeverjük a majonézt és a tejfölt, és ízesítjük sóval, borssal, majorannával és egy kevés cukorral.
  3. Az almát felkockázzuk, a póréhagymát karikázzuk, majd a tojással és a burgonyával együtt mindkettőt a majonzés szószhoz keverjük.
  4. Hagyjuk kicsit állni a salátát tálalás előtt, nagyon jót tesz az ízének - akár előző este is érdemes előre dolgozni vele, így jól összeérnek másnapra az ízek.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4462
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Horváth Anna egy szuperszaftos, camembert-rel és szalonnával töltött csirkemellet készítette a Showszóró döntőjében, köretként pedig egy almával és póréhagymával turbózott, majonézes burgonyasalátát készített mellé.

Hozzávalók

töltött csirkemell

almás burgonyasaláta

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek