r
Nosalty Logó

Sajtos-szalonnás töltött csirkemell almás burgonyasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtos-szalonnás töltött csirkemell almás burgonyasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

töltött csirkemell

almás burgonyasaláta

Összesen 1293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

töltött csirkemell

almás burgonyasaláta

Összesen 3885 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

töltött csirkemell

almás burgonyasaláta

Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2086.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.9 g

Zsír

  • Összesen
    236.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6258.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2771 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1653.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 3885 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 142 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

töltött csirkemell

almás burgonyasaláta

Elkészítés

töltött csirkemell

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, majd pillangóvágással félbevágjuk keresztben úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, így jól lehet majd tölteni. A csirkék mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, valamint fokhagymaporral és füstölt pirosapaprikával ízesítjük.
  2. A töltelékhez először lepirítjuk a kockázott szalonnát, majd a hátramaradt zsiradékon a hagymát is megpirítjuk. Felolvasztjuk rajta a juhsajtot és a mascarponét, és összekeverjük az egészet.
  3. A szalonnás-sajtos keveréket a szétnyitott csirkemellekbe kanalazzuk, majd ráfektetjük a szeletelt camembert sajtot. A melleket ezután visszahajtjuk, és a két szélét pár fogpiszkálóval ügyesen megtűzzük, hogy a töltelék bentmaradjon.
  4. A töltelékhez használt serpenyőbe kevés kacsazsírt teszünk, majd a töltött csirkemellek mindkét oldalát lepirítjuk rajta. A körbepirított melleket ezután sütőtepsibe tesszük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. Tálalás előtt hagyjuk egy fél órát pihenni a melleket, hogy szépen szeletelhetők legyenek, és a fogpiszkálókat se felejtsük el kiszedni!

almás burgonyasaláta

  1. A tojásokat és a burgonyákat megfőzzük, majd mindkettőt hámozzuk és kockázzuk. Ezt még érdemes a hússal való foglalatosság előtt elintézni.
  2. Közben egy tálban összekeverjük a majonézt és a tejfölt, és ízesítjük sóval, borssal, majorannával és egy kevés cukorral.
  3. Az almát felkockázzuk, a póréhagymát karikázzuk, majd a tojással és a burgonyával együtt mindkettőt a majonzés szószhoz keverjük.
  4. Hagyjuk kicsit állni a salátát tálalás előtt, nagyon jót tesz az ízének - akár előző este is érdemes előre dolgozni vele, így jól összeérnek másnapra az ízek.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4619
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Horváth Anna egy szuperszaftos, camembert-rel és szalonnával töltött csirkemellet készítette a Showszóró döntőjében, köretként pedig egy almával és póréhagymával turbózott, majonézes burgonyasalátát készített mellé.

Hozzávalók

töltött csirkemell

almás burgonyasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...