Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött karaj Iluskától

Töltött karaj Iluskától
Töltött karaj Iluskától
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapot ünnepeltünk, mikor ez a főétel került asztalra. Szépen lehet szeletelni, és mindenki kedvére elveheti a neki megfelelő adagot. A benne lévő füstölt hús és sajt önmagáért beszél.... nagyon fincsi!!!! :-))

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Bármilyen ünnepi alkalomra megfelelő főétel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontjáról lefejtett karajt 1, másfél cm szeletekre bevagdossuk úgy, hogy ne vágjuk át az egész húst, az alja egyben maradjon. Minden szelet között kevés sóval és borssal bedörzsöljük. A füstölt húst és a sajtot is szeletekre vágjuk.
  2. Egyik részbe füstölt húst, másikba sajtot teszünk. Ezt addig ismételjük, amíg minden résbe nem került valami. Vajdarabkákat teszünk a tetejére. Majd szorosan összefogva alufóliába csomagoljuk.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 1 óra hossza alatt készre sütjük. Kibontjuk az alufóliából, és 10 percet még pirítjuk. Mikor langyosra hűlt, rézsút szeleteljük. Burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 141
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
759 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéskaraj sajttal töltve, hússal,sajttal töltött karaj, egyben sült töltött hús

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rózsika58
rózsika58 Sun, 2015-03-29 07:19

Köszönöm hogy válaszoltál Iluska,elfogom készíteni húsvétkor,biztos nagyon finom.

rózsika58
rózsika58 Sat, 2015-03-28 08:48

Kedves Iluska,olyan füstölt tarját használsz mint pl. a füstölt sonka,vagy a főtt füstölt tarját?

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2015-03-28 20:39

Szia Rózsika!A piacon veszem házi füstölt tarja,semmiképpen nem főtt,az nem igazi...
Úgy gondoltam a füstölt tarja nem olyan száraz hús,mint pl; a füstölt karaj,vagy sonka,ezért esett a választásom erre... :-))

838
sertés rövidkaraj 1.5 kg
füstölt tarja 50 dkg
trappista sajt 50 dkg
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint