Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros töltött sertéskaraj

Magyaros töltött sertéskaraj
Magyaros töltött sertéskaraj
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szeretnél egy különlegesebb rántott húst készíteni, akkor érdemes változtatni, és egy ízletes, magyaros tölteléket kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

húshoz

panírozáshoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk a sertéssült fűszersóval. Elkészítjük a husik töltelékét: a kolbászt apró kockákra vágjuk, és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük. A lilahagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk.
  2. A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lilahagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük.
  3. Végül a hús másik felét ráhajtjuk, és hústűvel illetve fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is kicsit még megszórjuk a fűszersóval.
  4. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott, töltött karajszeleteket.
  5. Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam ma a köret sörös-hagymás tepsis burgonya volt.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bepanírozott töltött karajszeletek, magyaros töltelékkel töltött karaj, rántott hús másképpen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

870
sertés rövidkaraj 60 dkg
kockasajt 4 db
gyulai kolbász 10 dkg
lila hagyma 2 db
hegyes erős paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 20 dkg