r
Nosalty Logó

Szaftos spagettitorta

Nosalty
Szaftos spagettitorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

459
Kalória
31g
Fehérje
44.8g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
191.8g
Víz
140.1g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3663 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    191.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10057 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10127.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1809 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2959 mg
  • Nátrium
    4304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    358.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1534.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1189 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2539 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    80455 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 3663 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3337 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olívaolajat, és megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, míg üveges lesz. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, majd 1-2 percig együtt főzzük őket.
  2. Hozzáadjuk a darált pulykahúst, és fehéredésig keverjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót, a bazsalikomot majd a konzerv paradicsomot és a passzírozott paradicsomot. Elkeverjük, 25-30 percig főzzük. Ha kész, 3 merőkanálnyit kiveszünk belőle.
  4. Közben kifőzzük a spagettit, felverjük a 3 tojást, és lereszeljük a sajtot.
  5. Egy 28 centis tortaformát kivajazunk. A kifőtt spagettit leöblítjük, hozzáadjuk a raguhoz, ráöntjük a tojást (a lehűtött spagettire, összekeverés előtt, különben összekapja a tésztát) majd alaposan elkeverjük. A vajazott formába öntjük, lenyomkodjuk kicsit a tésztát, kiskanállal elosztjuk rajta a krémsajtot, majd ráöntjük a maradék ragut.
  6. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 percig sütjük. Ha kész, 20-25 percig állni hagyjuk, majd szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A spagettitortával vagy az szokott lenni, hogy szaftos, de szétesik szeleteléskor, vagy gyönyörűen áll, de kiszárad. Ez a recept garantáltan szaftos marad, és mégis szépen szeletlehető!

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek