r
Nosalty Logó

Szaftos rakott kel

Dávid
Szaftos rakott kel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott kelhez

A tetejére

A fűszeres vajhoz

625
Kalória
27.1g
Fehérje
42.6g
Szénhidrát
39.7g
Zsír
372g
Víz
170.1g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott kelhez

A tetejére

A fűszeres vajhoz

Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott kelhez

A tetejére

A fűszeres vajhoz

Összesen 3756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott kelhez

A tetejére

A fűszeres vajhoz

Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    372 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4962.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    2221 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    255.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    2232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1399 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6592 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 3756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

A rakott kelhez

  1. A olajat felhevítjük, majd beletesszük a római- és fűszerköményt, és két percig pirítjuk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a füstölt paprikát és a worcestershire-szószt, elkeverjük. Beletesszük a vajat, és visszatesszük a tűzre, hogy felolvadjon és minden szépen elkeveredjen.
  3. Ha elkészült, akkor egy fagyasztóba tehető tálkába rakjuk, és betesszük a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen kicsit.

A tetejére

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, a torzsáját kivágjuk. Közben egy nagy lábosban vizet forralunk, sózzuk, és hozzáadjuk a szódabikarbónát.
  2. A vízbe tesszük a leveleket, és leforrázzuk őket. Fontos, hogy ne főzzük szét, csak kicsit megpuhuljanak és összeessenek. Ha kész, kivesszük, lecsöpögtetjük, és félretesszük.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, néhány percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Fűszerezzük (a pirospaprika kivételével), és megpirítjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Beleöntjük a rizst, összekeverjük, és felöntjük vízzel, majd visszatesszük a tűzre.
  4. Amint a rizs megpuhult és elfőtt a víz, hozzákeverjük a fűszeres vajat, és 5 percig főzzük.
  5. Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára fektetjük a káposztalevelek felét, majd a rizses-húsos tölteléket. A tetejét befedjük a maradék káposztával.
  6. A tetejét meglocsoljuk a tojásos tejföllel, végül 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre, amíg a teteje szépen barnulni nem kezd.

A fűszeres vajhoz

  1. A tojást egy csipet sóval felverjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz, majd alaposan elkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A titkos rakott kel receptem, amit az évek alatt tökéletesítgettem.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek