Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kelbimbó ahogy Judyth készíti

Rakott kelbimbó ahogy Judyth készíti
Rakott kelbimbó ahogy Judyth készíti
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezekkel a zöld színű zöldségfélékkel (...ilyen még a sóska, spenót...) úgy van az ember, hogy vagy nagyon szereti, vagy egyáltalán nem. Én és kicsiny családom nagyon szeretjük. Tehát, azoknak ajánlom, akik szintén! Ez is millióképpen készülhet, én így hoztam össze! Nagyon finom! A fotó a hűtőből való kivétel után készült, egyébként melegítve/melegen is szaftos, omlós - nem száraz!!! :) Nem mindig "díjazta" a családom az étkezés közbeni fotózást, de én sem, ezért készült a fotó hidegen! :) Megjegyzem, így is csinos, legalábbis nekem tetszik, az ízéről már nem is beszélve! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lehet mindezt több rétegben lerakni, csak akkor annak megfelelően kell a hozzávalókat szétosztani - ekkor magasabb lesz, természetesen!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron kisütjük a felkockázott bacon szalonnát, erre dobjuk rá a megtisztított, vékonyra szeletelt hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, együtt fehéredésig pároljuk, majd félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, borssal megszórjuk, a fokhagymákat rápréseljük, nyomunk bele gulyáskrémet, a paradicsomot és paprikát vékonyan rászeleteljük, só helyett ételízesítőt használunk.
  2. Összekeverjük, visszatesszük a tűzre, öntünk hozzá 2-3 dl vizet, s fedő alatt, készre főzzük, körülbelül 1 órát. Minél tovább főzzük, szép lassan, annál jobb íze lesz! (A végén jó szaftos, kissé leveses legyen, hogy ne legyen száraz az egész étel.)
  3. Míg a húsos "réteg" készül, a kelbimbókat megtisztítjuk a vastag végeitől, megmossuk, majd méretétől függően egészben hagyjuk, vagy félbe, negyedekre vagdossuk, s leveskockával feltett vízben puhára főzzük.
  4. A rizst a kevés olajon fehéredésig sütjük, állandóan kevergetve felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk (csak itt használunk sót), s fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük. Ha felszívta a rizs a vizet, lekapcsoljuk a tűzhelyet, s hagyjuk tovább párolódni.
  5. Minden elkészült, jöhet a rétegezés! A jénai tál vagy tepsi aljára kiveszünk a húsos részből egy-két evőkanálnyi zsiradékot, s ezen oszlatjuk el a megfőtt, félbevagdosott kelbimbó ½-ed részét, erre terítjük szét a kész rizst, majd jöhet rá a húsos "massza" a levével együtt.
  6. Meglocsoljuk az egyik doboz tejföllel, ráreszeljük a füstölt sajtot. Mindezt betakarjuk a kelbimbó másik felével, szépen, egyenletesen, sorba rakva ráöntjük a reszelt trappista sajttal összekevert második doboz tejfölt, egyenletesen eloszlatjuk, s 150 fokon összesütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  7. Ha marad, másnap is, melegítve nagyon finom, érdemes annyit készíteni, hogy ne kelljen főznünk a következő napon!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x28x6 cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 057
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertéshússal rakott kelbimbó, rakott kelbimbó hússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1078
darált sertéshús 0.5 kg
sertészsír 4 ek
bacon 20 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 tubus
paradicsom 1 nagy db
tv paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 660 g
füstölt sajt 15 dkg
trappista sajt 15 dkg
rizs 1 bögre
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 4 dl
0 ízlés szerint
kelbimbó 1 kg
leveskocka 4 db