Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás, rakott kínai kel

Sárgarépás, rakott kínai kel
Sárgarépás, rakott kínai kel
60 perc / főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptújságban olvasott, rakottas étel feltétlenül kipróbálásra kerül nálunk. Alap recept ez is, kis variációval: a sárgarépával rétegezve.  A kínai kelt mindenkinek ki kell próbálni, nem puffaszt és édeskésebb íze van, mint a többi káposztának!

hozzávalók / 4 adag

A sárgarépás, rakott kínai kelhez

A pörkölthöz

ajánlat

Én most szójapörköltet tettem bele, de szoktam minden hús és húspótló nélkül is csinálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelt megpucoljuk, csíkokra vágjuk, a répát vékony karikákra szeljük és mindkettőt párolóban megpároljuk vagy sós vízben félpuhára főzzük.
  2. A rizst ezalatt szintén párolóban, vagy sós vízben megfőzzük.
  3. Egy hőálló tálat kikenünk margarinnal, a káposzta harmadát beletesszük, ráterítjük a rizs, a sárgarépa, majd a pörkölt felét.
  4. Pár kanál tejföllel is meglocsoljuk, majd jön a káposzta második harmada, aztán ismét rizs, sárgarépa, pörkölt.
  5. A tetejére simítjuk a maradék káposztát, ráterítjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. Forró sütőben 40 percet sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 396
elküldve: 1
receptkönyvben: 151
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai kel sárgarépával és pörkölttel, pörkölttel és sárgarépával rakott kínai kel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-05-22 13:08

A legfinomabb kelkáposztás hami, amit valaha is ettem.
A kínai kel kipróbálására én is bátorítok mindenkit! Amióta egyszer ezzel főztem a hagyományos helyett, azóta csak kínai kelt veszek. Sokkal könnyebb már szeletelni is, nagyon hamar megpuhul, kellemes, szolíd íze van, és tényleg nem okoz haspuffadást. Nyersen salátákhoz is kitűnő.
Köszi Redy ezt a finomságot!
Viki

Redy28
Redy / Redy28 Thu, 2011-03-24 00:51

Örülök, hogy Nektek is ízlett! A férjek dícsérete pláne nagyot "nyom a latban"!
ü
Edit

mome
mome Wed, 2011-03-23 11:32

Köszi a receptet, már többször megcsináltam, a húsimádó férjem is csak falta... :)

davila
davila Wed, 2011-02-16 21:00

Üdv!

Egy-két hete már készítettem egy rakott "miújságot" kínai kellel, de annyi maradt a kelből, h. elraktam kb a felét a fagyasztóba. Ami nem tudom mennyire volt jó ötlet. Ezt a receptet is szívesen kipróbálnám, csak nem vagyok benne biztos, h. alkalmas-e vajon erre kiolvadt állapotában a kínai kel.
Vkinek van ilyen irányú tapasztalata?

534
kínai kel 1 kg
sárgarépa 2 nagy db
rizs 12 dkg
tejföl 3 dl
sajt 5 dkg
margarin 1 ek
darált sertéshús 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
mangalica zsír 2 dkg
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 kis db
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
csípős paprikakrém 1 kávéskanál