Rakott kel Pogácsa konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
9g zabpehely34 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
250g kelkáposzta levél68 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
940
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
18g zabpehely68 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
500g kelkáposzta levél135 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1877
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
20.9g darált sertéshús38 kcal
-
1.3g zabpehely5 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
7g joghurt4 kcal
-
3.5g rizs12 kcal
-
13.9g tejföl28 kcal
-
34.8g kelkáposzta levél9 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
3.5g sajt12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
130
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 57.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1949.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 474 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 813 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 537.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1535 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 458 micro
Összesen
940
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 109.9 g
Zsír
-
Összesen 115.2 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 742 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3899.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 948 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1626 mg
-
Nátrium 877 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1074.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 359 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 610 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 595 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3070 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 916 micro
Összesen
1877
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg darált sertéshús
-
3 ek zabpehely
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db babérlevél
-
1 késhegynyi római kömény
-
1 dl joghurt
-
5 dkg rizs
-
2 dl tejföl
-
2 db tojás
-
5 dkg sajt
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zabpelyhet beáztatjuk vízbe. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Közben a megáztatott, megpuhult zabpelyhet leszűrjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a hússal.
- Az egészet megsózzuk, beledobunk egy babérlevelet, jön pár tekerésnyi bors, őrölt római kömény (egyszer már bevált ez az ízesítés) és a natúr ételízesítő. Rákanalazzuk a joghurtot, összekeverjük, és fedő alatt, időnként kevés vizet utánatöltve puhára pároljuk.
- Közben a szokott módon megfőzzük a rizst, azaz pici olajon fehéredésig pirítgatjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel, megsózzuk. Lefedve, nagyon picike lángon puhára főzzük.
- A kelleveleket hármasával-négyesével 2 perc alatt csendesen fővő vízben blansírozzuk. Szűrőben lecsepegtetjük. A középső vastag erét mindegyik levélnek kivágjuk. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal és a reszelt sajttal.
- Egy sütőtál alját nagyon vékonyan megkenjük olajjal, beborítjuk a kellevelek felével. Rákanalazzuk a megfőtt rizst, szépen elsimítjuk. Jöhet rá a húsos ragu. A tojásos tejföl kb. harmadát rákenjük a ragura, beborítjuk az egészet a kellevelekkel. Az egészet szép egyenletesen megkenjük a maradék tejföllel.
- A sütőben kb. 170-180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2272
- Feltöltés dátuma: 2019. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Egyre kevesebb húst eszünk, ezért inkább zabpehellyel kevertem a darált húst.