r
Nosalty Logó

Rakott kel Pogácsa konyhájából

Pogácsa
Rakott kel Pogácsa konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

940
Kalória
54.9g
Fehérje
52.9g
Szénhidrát
57.6g
Zsír
537.3g
Víz
370.8g
Koleszterin
10.1g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1949.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    537.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 940 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3899.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1074.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3070 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 1877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. A zabpelyhet beáztatjuk vízbe. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Közben a megáztatott, megpuhult zabpelyhet leszűrjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a hússal.
  2. Az egészet megsózzuk, beledobunk egy babérlevelet, jön pár tekerésnyi bors, őrölt római kömény (egyszer már bevált ez az ízesítés) és a natúr ételízesítő. Rákanalazzuk a joghurtot, összekeverjük, és fedő alatt, időnként kevés vizet utánatöltve puhára pároljuk.
  3. Közben a szokott módon megfőzzük a rizst, azaz pici olajon fehéredésig pirítgatjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel, megsózzuk. Lefedve, nagyon picike lángon puhára főzzük.
  4. A kelleveleket hármasával-négyesével 2 perc alatt csendesen fővő vízben blansírozzuk. Szűrőben lecsepegtetjük. A középső vastag erét mindegyik levélnek kivágjuk. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal és a reszelt sajttal.
  5. Egy sütőtál alját nagyon vékonyan megkenjük olajjal, beborítjuk a kellevelek felével. Rákanalazzuk a megfőtt rizst, szépen elsimítjuk. Jöhet rá a húsos ragu. A tojásos tejföl kb. harmadát rákenjük a ragura, beborítjuk az egészet a kellevelekkel. Az egészet szép egyenletesen megkenjük a maradék tejföllel.
  6. A sütőben kb. 170-180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Egyre kevesebb húst eszünk, ezért inkább zabpehellyel kevertem a darált húst. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...