r
Nosalty Logó

Rakott kel Pogácsa konyhájából

Pogácsa
Rakott kel Pogácsa konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

940
Kalória
54.9g
Fehérje
52.9g
Szénhidrát
57.6g
Zsír
537.3g
Víz
370.8g
Koleszterin
10.1g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1949.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    537.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 940 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3899.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1074.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3070 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 1877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. A zabpelyhet beáztatjuk vízbe. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Közben a megáztatott, megpuhult zabpelyhet leszűrjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a hússal.
  2. Az egészet megsózzuk, beledobunk egy babérlevelet, jön pár tekerésnyi bors, őrölt római kömény (egyszer már bevált ez az ízesítés) és a natúr ételízesítő. Rákanalazzuk a joghurtot, összekeverjük, és fedő alatt, időnként kevés vizet utánatöltve puhára pároljuk.
  3. Közben a szokott módon megfőzzük a rizst, azaz pici olajon fehéredésig pirítgatjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel, megsózzuk. Lefedve, nagyon picike lángon puhára főzzük.
  4. A kelleveleket hármasával-négyesével 2 perc alatt csendesen fővő vízben blansírozzuk. Szűrőben lecsepegtetjük. A középső vastag erét mindegyik levélnek kivágjuk. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal és a reszelt sajttal.
  5. Egy sütőtál alját nagyon vékonyan megkenjük olajjal, beborítjuk a kellevelek felével. Rákanalazzuk a megfőtt rizst, szépen elsimítjuk. Jöhet rá a húsos ragu. A tojásos tejföl kb. harmadát rákenjük a ragura, beborítjuk az egészet a kellevelekkel. Az egészet szép egyenletesen megkenjük a maradék tejföllel.
  6. A sütőben kb. 170-180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Egyre kevesebb húst eszünk, ezért inkább zabpehellyel kevertem a darált húst. 

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...