r
Nosalty Logó

Rakott kel ahogy Katharosz készíti

Katharosz
Rakott kel ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1197
Kalória
50.2g
Fehérje
77.7g
Szénhidrát
77g
Zsír
508.4g
Víz
417.7g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1197 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    508.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 1197 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    200.8 g

Zsír

  • Összesen
    308 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7373.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1877 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3030 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    310.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2033.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2114 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    570 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1415 micro
  • Kolin:
    1225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1589 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    6079 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2387 micro
Összesen 4787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát leveleire szedjük, és kivágjuk a vastag ereit, ezután enyhén sós, forrásba lévő vízben rövid ideig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
  2. A finomra vágott hagymát zsiradékon csipet sóval megfonnyasztjuk. Rátesszük a húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük: sóval, borssal, majoránnával, ételízesítő porral, majd lefedve puhára pároljuk, végül pirospaprikával megszórjuk, és átforgatjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Közben elkészítjük a leöntő masszánkat. A tojások sárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk (fehérbors), majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
  4. Összeállítás: egy sütőformát tetszés szerint zsiradékkal kikenünk (vaj vagy zsír), megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. Egy sor káposztalevelet teszünk, erre főtt rizs, rátesszük a fele darált húst és a tejfölös massza egy részét.
  6. Ezután ismét káposzta, rizs, darált hús, a maradék káposztával befedjük, végül a tejfölös masszát is rákanalazzuk, és egy nagyobb késsel a széleihez is juttatunk a masszából, egy pár helyen óvatosan bele is szúrunk.
  7. Néhány helyen fogpiszkálót szúrunk bele, és ne túl szorosan fóliával lefedjük.
  8. Sütés kb. 210 fokra előmelegített sütőben, a vége felé kitakarva megsütjük a tetejét is. Tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy nagyon régi családi receptünk, amit még "Anyutól" tanultam anno, az évek során csupán annyit változtattam rajta, hogy egy kevés sajtot is teszek a leöntő masszába. A minap ez a finom étel volt az ebédünk, és akkor vettem észre, hogy nem osztottam meg veletek a receptjét, ezt most pótolom!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek