r
Nosalty Logó

Rakott kel ahogy Katharosz készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Rakott kel ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1197 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 1197 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    200.8 g

Zsír

  • Összesen
    308 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7373.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1877 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3030 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2033.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2114 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    570 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1415 micro
  • Kolin:
    1225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1589 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    6079 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2387 micro
Összesen 4787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát leveleire szedjük, és kivágjuk a vastag ereit, ezután enyhén sós, forrásba lévő vízben rövid ideig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
  2. A finomra vágott hagymát zsiradékon csipet sóval megfonnyasztjuk. Rátesszük a húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük: sóval, borssal, majoránnával, ételízesítő porral, majd lefedve puhára pároljuk, végül pirospaprikával megszórjuk, és átforgatjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Közben elkészítjük a leöntő masszánkat. A tojások sárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk (fehérbors), majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
  4. Összeállítás: egy sütőformát tetszés szerint zsiradékkal kikenünk (vaj vagy zsír), megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. Egy sor káposztalevelet teszünk, erre főtt rizs, rátesszük a fele darált húst és a tejfölös massza egy részét.
  6. Ezután ismét káposzta, rizs, darált hús, a maradék káposztával befedjük, végül a tejfölös masszát is rákanalazzuk, és egy nagyobb késsel a széleihez is juttatunk a masszából, egy pár helyen óvatosan bele is szúrunk.
  7. Néhány helyen fogpiszkálót szúrunk bele, és ne túl szorosan fóliával lefedjük.
  8. Sütés kb. 210 fokra előmelegített sütőben, a vége felé kitakarva megsütjük a tetejét is. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10994
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kel ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon régi családi receptünk, amit még "Anyutól" tanultam anno, az évek során csupán annyit változtattam rajta, hogy egy kevés sajtot is teszek a leöntő masszába. A minap ez a finom étel volt az ebédünk, és akkor vettem észre, hogy nem osztottam meg veletek a receptjét, ezt most pótolom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...