Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos töltött káposzta töltött paprikával

Paradicsomos töltött káposzta töltött paprikával
Paradicsomos töltött káposzta töltött paprikával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig mindig savanyú káposztából készítettem a töltött káposztát, de most kedvet kaptam, hogy megpróbálkozzak a paradicsomos változattal is. Mivel a család a paradicsomos húsgombócot is nagyon szereti, reméltem, hogy ez is ízleni fog mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta közepét kivágjuk, majd forralt, sós vízben megabáljuk (nem főzzük, csak puhítjuk), és levelekre bontjuk. (Ha új káposztából csináljuk, vigyázzunk, mert könnyen szétfő, és akkor nehéz megtölteni.)
  2. A darált húst sóval, borssal, delikáttal, pirospaprikával összedolgozzuk. A fokhagymát belereszeljük, majd a riszt is hozzáadjuk. 2 dl vizet is hozzáadunk a káposzta levéből, majd összedolgozás után pár percig félretesszük, hogy a rizs kicsit megszívja magát.
  3. A paprikákat megmossuk, kivesszük a magházát (csumáját), levágunk a felső részből egy fél centit, hogy egyenes szélét kapjunk, majd megtöltjük a darált húsos töltelékkel.
  4. A tál alját megvizezzük, a megmaradt káposztát kicsi csíkokban belevágjuk. Majd betöltjük a káposztákat is, és szépen belerendezzük a lábasunkba az apró káposzta tetejére. Felülre kerülnek a töltött paprikák.
  5. Felöntjük a fél liter 100% paradicsomlével és vízzel (én a káposzta levét használtam), majd megszórjuk ízlés szerint sóval/delikáttal, és fedő alatt felfőzzük.
  6. Kb. 0.5-1 óra főzés után rántást készítünk pirospaprika nélkül. 3 ek olajban 1,5 ek lisztet elkeverünk, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a maradék paradicsomlével és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a káposztánkat. De vigyázzunk, mert kicsit feljönnek a víz tetejére a töltelékek, így nyomogassuk meg, mennyi is kell, hogy ne legyen túl híg. Majd kb. még 5 percig együtt főzzük, és kész is!
  7. Egy laktató és finom ételt kapunk! Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 648
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ancsa Konyhája

Mióta szakács: 2015.05.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos töltött káposzta, töltött káposzta töltött paprikával paradicsomosan, paradicsomos káposzta húsgombóccal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

741
darált sertéshús 80 dkg
rizs 1 bögre
paradicsomlé 10 dl
káposzta 1 közepes fej
tv paprika 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 1.5 csapott ek
napraforgó olaj 3 ek
víz 2 dl