r
Nosalty Logó

Vegán töltött káposzta besamel mártással

Nosalty vegán
Vegán töltött káposzta besamel mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Káposztás rész

Vegán besamel mártás

580
Kalória
26.6g
Fehérje
68.4g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
433g
Víz
5.3g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Káposztás rész

Vegán besamel mártás

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Káposztás rész

Vegán besamel mártás

Összesen 2319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Káposztás rész

Vegán besamel mártás

Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2535.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    433 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10141.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2771 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    4906 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    273.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1732 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    847 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 2319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    722 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

Káposztás rész

  1. A rizst megfőzzük.
  2. A granulátumot beáztatjuk a forró alaplében, pici sóval, borssal.
  3. Az apróra vágott hagymát a kókuszolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a szeletelt vegán kolbászt, azzal is pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, keverünk rajta néhányat, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a darált paprikát is, sózzuk, borsozzuk.
  4. Ez a pörköltalapunk, amelyhez hozzáadjuk a granulátumot, összekeverjük az egészet a rizzsel, és kihűtjük.
  5. A káposztaleveleket forró vízben blansírozzuk. Mielőtt azonban beletennénk a káposzta leveleit a lobogó vízbe, a főeret hosszanti irányban laposra vágjuk. Ezt azért kell megtennünk, hogy könnyebb legyen a blansírozott, kihűlt káposztaleveleket megtölteni, majd betekerni. A töltött káposztaleveleket egymás mellé helyezzük egy tepsiben, amelyet előzőleg kibéleltünk a savanyított aprókáposztával, arra rádobáltuk a babérleveleket, és néhány további szelet gabonakolbászt. Miután a tepsit megtöltöttük, a káposztákat leöntjük a fokhagymás besamel mártással, vizet öntünk hozzá, és a 180 °-os sütőben megsütjük. Mehet a tetejére vegán tejföl vagy rizstejszín is.
  6. A maradék töltelék felhasználása: Ha marad töltelékünk, akkor csak a töltések közé tesszük, akár formázva, akár a savanyú káposzta és a töltések közé halmozva.

Vegán besamel mártás

  1. Úgy készítjük, mint a klasszikus besamelt. A zsiradékon világosra pirítjuk a lisztet, majd fokozatosan felöntjük a quinoa itallal, közben folyamatosan keverjük. Fűszerezzük.
  2. Megvárjuk, míg egyet rottyan, majd felhasználjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A töltött káposzta hús nélkül is isteni és laktató főfogás tud lenni, ráadásul elkészíteni sem nehéz. Az eredeti receptet Dr. Árvai Anita, azaz Veganeeta készítette el nekünk.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...