r
Nosalty Logó

Vegán töltött káposzta besamel mártással

Nosalty vegán
Vegán töltött káposzta besamel mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Káposztás rész

Vegán besamel mártás

580
Kalória
26.6g
Fehérje
68.4g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
433g
Víz
5.3g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Káposztás rész

Vegán besamel mártás

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Káposztás rész

Vegán besamel mártás

Összesen 2319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Káposztás rész

Vegán besamel mártás

Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2535.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    433 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10141.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2771 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    4906 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    273.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1732 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    847 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 2319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    722 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

Káposztás rész

  1. A rizst megfőzzük.
  2. A granulátumot beáztatjuk a forró alaplében, pici sóval, borssal.
  3. Az apróra vágott hagymát a kókuszolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a szeletelt vegán kolbászt, azzal is pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, keverünk rajta néhányat, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a darált paprikát is, sózzuk, borsozzuk.
  4. Ez a pörköltalapunk, amelyhez hozzáadjuk a granulátumot, összekeverjük az egészet a rizzsel, és kihűtjük.
  5. A káposztaleveleket forró vízben blansírozzuk. Mielőtt azonban beletennénk a káposzta leveleit a lobogó vízbe, a főeret hosszanti irányban laposra vágjuk. Ezt azért kell megtennünk, hogy könnyebb legyen a blansírozott, kihűlt káposztaleveleket megtölteni, majd betekerni. A töltött káposztaleveleket egymás mellé helyezzük egy tepsiben, amelyet előzőleg kibéleltünk a savanyított aprókáposztával, arra rádobáltuk a babérleveleket, és néhány további szelet gabonakolbászt. Miután a tepsit megtöltöttük, a káposztákat leöntjük a fokhagymás besamel mártással, vizet öntünk hozzá, és a 180 °-os sütőben megsütjük. Mehet a tetejére vegán tejföl vagy rizstejszín is.
  6. A maradék töltelék felhasználása: Ha marad töltelékünk, akkor csak a töltések közé tesszük, akár formázva, akár a savanyú káposzta és a töltések közé halmozva.

Vegán besamel mártás

  1. Úgy készítjük, mint a klasszikus besamelt. A zsiradékon világosra pirítjuk a lisztet, majd fokozatosan felöntjük a quinoa itallal, közben folyamatosan keverjük. Fűszerezzük.
  2. Megvárjuk, míg egyet rottyan, majd felhasználjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A töltött káposzta hús nélkül is isteni és laktató főfogás tud lenni, ráadásul elkészíteni sem nehéz. Az eredeti receptet Dr. Árvai Anita, azaz Veganeeta készítette el nekünk.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek