Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szabolcsi töltött káposzta

Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta
110 perc / előkészület: 80 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ettem már sokfelé sokféle töltött káposztát, de nekem a hazai az igazi. Mivel én picike káposztákat töltök, ezért ebből az adagból nekem 50-60 db lesz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztának kivágjuk a torzsáját, és forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk, majd az ereket levágjuk, hogy könnyebb legyen tölteni.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és forró olajban üvegesre pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerpaprikát.
  3. A darált húst összekeverjük a jól megmosott, lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és szépen pici csinos káposztákat töltünk.
  4. Egy lábas alját kibéleljük az apróra vágott maradék káposztával, szépen sorban belehelyezzük a töltött káposztákat, majd  telejére ismét apró káposztát szórunk.
  5. Annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje, ráöntünk egy pici olajat, megsózzuk, és mehet is főni.
  6. Ha felfőtt, ráöntjük a paradicsomlevet, és 20 percig főzzük. Kész is vagyunk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 38 859
elküldve: 11
receptkönyvben: 264
elkészítve: 18/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött káposzta, töltött káposzta szabolcsi módra

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Thu, 2012-12-20 00:29

Kedves Móni!
Végre ebben a receptben le van írva a káposztalevél előkészítése is!!!! A legtöbb receptben méltatlanul elhanyagolták ezt közzé tenni. (Kivétel ahol savanyított levéllel készül). Nagy hiba. Elmentettem a receptet és köszönöm!
Miss Sweetly

batane.monika
Móni főz / batane.monika Thu, 2012-12-20 10:53

Kedves Miss Sweetly!
Nagyon szívesen, a káposzta is része az ételnek szerintem,
Áldott Karácsonyt kívánok.
Móni

juditmama
juditmama Sat, 2012-01-28 09:22

Anyai ágon több rokonom él még szabolcsban. Évente néhányszor még most is "hazalátogatunk" a testvéremmel. Vendéglátóink szabolcsi töltöttkáposztával várnak mindíg, mert tudják, hogy nagyon szeretjük. Persze mi is megfőzzük az eredeti recept alapján a családunknak, mert a gyerekeink kedvence is. Nem tudjuk megunni.

bumi
bumi Sat, 2012-01-28 09:03

...az én kedvencem a töltött káposzta, :-D nálunk minden szombaton az van , de nem lehet megunni. A férjem nem szerette, de amikor először főztem neki mind a 10 ujját megnyalta :-D . Én szeretek a káposzták közé tenni kis füstölt bordaporcot vagy mást ,irtó jó ízt ad neki. Nagymamám házi füstölt szalonnán dinsztelte a hagymát úgy adta hozzá, sőt ha volt csirke melle csonttal azt a káposzta alá tette . A paradicsom lébe is szoktam fűszereket rakni , és néha kis zeller levelet, nagyon finom úgy. Sokan azt mondják a Vecsésiek káposztásak, hát szerintem mi Szabolcsiak káposztásabbak vagyunk :-D .........

895
sertésdagadó 80 dkg
rizs 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
káposzta 1 nagy fej
paradicsomlé 3 dl