Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyúkáposztás-bableves füstölt hússal

Savanyúkáposztás-bableves füstölt hússal
Savanyúkáposztás-bableves füstölt hússal
95 perc / előkészület: 10 perc főzés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kipróbáltam Vrábel Kriszta Nők Lapjában megjelent könnyen elkészíthető levesét, és nem bántam meg. Amint elfogyasztjuk ezt a levest, messze elkerül majd a télutói, szomorkás hangulat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss, ropogós héjú kenyér.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző éjszaka beáztatjuk. Felhasználás előtt leöntjük a levét.
  2. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg az olajon, adjuk hozzá a savanyú káposztát és a felkockázott füstölt húst. Dinszteljük, majd öntsük fel 1,5-2 l vízzel.
  3. Adjuk hozzá a babot, a babérleveleket, a zúzott fokhagymát, a hámozott, darabolt répákat, sózzuk, borsozzuk. Főzzük 1 órát.
  4. Adjuk hozzá az apróra kockázott krumplit is, és főzzük további 25-30 percet, míg a krumpli megpuhul.
  5. A forró levesben hőkiegyenlítéssel keverjük el a tejfölt, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 887
elküldve: 3
receptkönyvben: 158
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bableves savanyú káposztával és füstölt hússal, füstölt húsos bableves káposztával, káposztás bableves füstölt hússal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vica81
vica81 Sun, 2014-12-07 13:59

Megfőztem, nagyon finom lett!!! Füstölt sonkát főztem bele, és tettem hozzá a vége felé egy kis csombort.

537
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 3 ek
savanyú káposzta 30 dkg
füstölt-főtt tarja 20 dkg
fejtett bab 25 dkg
babérlevél 4 db
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 30 dkg
tejföl 1.5 dl
víz 2 l