Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd húsgolyók Katicától

Svéd húsgolyók Katicától
Svéd húsgolyók Katicától
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hiába szeretjük annyira, mostanában már ez sem a régi... Több receptet ötvözve alkottam meg azt a variációt, ami a mi családunk szerint a legjobban hasonlít :)

hozzávalók / 4 adag

Húsgolyók

Mártás

ajánlat

A szokásos krumplipüré/áfonyalekvár kombináció mellet mi nagyon szeretjük hozzá a párolt zöldségeket, különösen a brokkolit!

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgolyók

  1. A zsemlemorzsát tegyük egy nagyobb tálba. Locsoljuk meg a tejjel, és a felvert tojással jól keverjük össze. Hagyjuk állni 10 percig.
  2. A hagymát vágjuk apróra és a vajon pároljuk meg. A húst jobban szeretem magamnak ledarálni, ilyenkor a sült hagymát is átengedem a darálón - ettől sokkal egyneműbb lesz a húsgombóc.
  3. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Tegyük a húst, hagymát és a fűszereket a beáztatott morzsához, és alaposan keverjük össze.
  4. Készítsünk a masszából evőkanálnyi gombócokat és sorakoztassuk alaposan kizsírozott, magas falú tepsibe. Takarjuk le alufóliával és 15-20 percig süssük. Ezután fólia nélkül, a tepsit gyakran rázogatva még kb. 10 percig.
  5. A húsgombócok ezzel elkészültek, vegyük ki őket a tepsiből és tartsuk melegen tálalásig. A tepsit semmiképpen ne mossuk el, a benne maradt zsíros szaft lesz a mártásunk lelke. :)

Mártás

  1. A forró alaplét keverjük össze a szójaszósszal, és öntsük a tepsibe, amiben a húst sütöttük. Mire szükségünk lesz rá, feloldódik benne az összes finomság, ami a tepsiben maradt.
  2. Kisebb serpenyőben olvasszuk fel a zsírt, pirítsuk meg rajta a lisztet. Mikor már erős zsemleszínű, gyorsan keverjük el benne a pirospaprikát, és azonnal öntsük fel az alaplével. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá vizet. (tejföl sűrűségűnek kell lennie)
  3. Adjuk hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózzuk meg (nekünk a szójaszósztól és a húslevestől elég sós szokott lenni), forraljuk be a kívánt sűrűségűre. Ha nagyon sűrű tejszínt sikerül vennem, előfordul, hogy ilyenkor még egy kis vízzel hígítanom is kell - minden a tejszín minőségétől függ. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 138
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica86

Mióta szakács: 2013.08.21.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

IKEA húsgolyó-a mi változatunk, húsgolyó, húsgombóc, svéd húsgolyó, húsgolyó barnamártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

587
darált marhahús 50 dkg
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
zsemlemorzsa 10 dkg
tej 1 dl
tojás 1 db
0.5 ek
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek
sertészsír 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
fűszerpaprika 1 kk
víz 1 dl
szójaszósz 1 ek
főzőtejszín 2 dl
marha alaplé 1 dl