r
Nosalty Logó

Húslabdák cheddarral és pecsenyeszósszal

NapsütötteVidékünkön
Húslabdák cheddarral és pecsenyeszósszal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húslabdák

Pecsenyeszósz

Sütés

834
Kalória
71.4g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
46g
Zsír
339.4g
Víz
256.1g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húslabdák

Pecsenyeszósz

Sütés

Összesen 834 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húslabdák

Pecsenyeszósz

Sütés

Összesen 3334 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húslabdák

Pecsenyeszósz

Sütés

Összesen 121 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    339.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 834 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6698.9 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    3165 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 3334 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

Húslabdák

  1. A rozmaringot és a hagymát egy nagy edényben, az olívaolajon, a vajon, a worcestershire szószon és 4 ek vízen, alacsony lángon 20-25 percig főzzük, amíg a hagyma puhára párolódik. Néha átkeverjük. A főzés vége előtt hozzáadjuk a fokhagymát, és 1-2 percig ezzel főzzük még. A hagymát a tűzről levesszük, sóval és borssal ízesítjük, kissé hagyjuk kihűlni.
  2. A darált húst a tojással, zsemlemorzsával, mustárral, ketchuppal és a majoránnával egy edénybe tesszük, a hagymát hozzáöntjük, sóval és borssal ízesítjük. Az összetevőket jól elkeverjük, és a masszából egy próbagombócot készítünk. A gombócot alacsony lángon megsütjük, megkóstoljuk, és ha szükséges, még sóval, borssal, mustárral ízesítjük.
  3. A masszát 16 adagra osztjuk, közepébe cheddart teszünk, és labdákat formázunk belőlük. A labdácskákat a sütésig a hűtőbe állítjuk, és elkészítjük a szószt.

Pecsenyeszósz

  1. A darált marhahúst egy nagy lábasban erős lángon, barnára sütjük át, majd közepesre vesszük a lángot, hozzáadjuk hagymát és a rozmaringot, és 5 percig ezzel pirítjuk. A darált húst leöntjük a sörrel, és főni hagyjuk, amíg a folyadék bepárolódik.
  2. A lisztet a húshoz adjuk, és óvatosan hozzákeverjük. A csontlevet, dzsemet, mustárt a húshoz adjuk, elkeverjük, és kis lángon, 30 percig hagyjuk főni, amíg besűrűsödik, és a lisztes íz elpárolog belőle. Fehérborecettel, sóval és borssal ízesítjük.

Sütés

  1. A sütőt 240 fokra, alul-felül sütésre állítjuk. A labdácskákat egy lazán kiolajozott tepsibe tesszük, olívaolajjal megkenjük őket, és a sütő legfelső harmadában 15 percig sütjük. Ezután a szószt a labdácskákra öntjük, és további 5 percig a sütőbe tesszük.
  2. A cheddarral töltött húslabdákat burgonyapürével, a szósszal körbelocsolva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsimádók kedvence lehet ez az étel. Isteni húsgombóc, cheddar és húsos szaft. Időigényes, de minden percet megér az elkészítése, hiszen isteni ízeket kapunk majd, és öröm készíteni is.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek