Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húslabdák cheddarral és pecsenyeszósszal

Húslabdák cheddarral és pecsenyeszósszal
Húslabdák cheddarral és pecsenyeszósszal
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsimádók kedvence lehet ez az étel. Isteni húsgombóc, cheddar és húsos szaft. Időigényes, de minden percet megér az elkészítése, hiszen isteni ízeket kapunk majd, és öröm készíteni is.

hozzávalók / 4 adag

Húslabdák

Pecsenyeszósz

Sütés

Szólj hozzá!

elkészítés

Húslabdák

  1. A rozmaringot és a hagymát egy nagy edényben, az olívaolajon, a vajon, a worcestershire szószon és 4 ek vízen, alacsony lángon 20-25 percig főzzük, amíg a hagyma puhára párolódik. Néha átkeverjük. A főzés vége előtt hozzáadjuk a fokhagymát, és 1-2 percig ezzel főzzük még. A hagymát a tűzről levesszük, sóval és borssal ízesítjük, kissé hagyjuk kihűlni.
  2. A darált húst a tojással, zsemlemorzsával, mustárral, ketchuppal és a majoránnával egy edénybe tesszük, a hagymát hozzáöntjük, sóval és borssal ízesítjük. Az összetevőket jól elkeverjük, és a masszából egy próbagombócot készítünk. A gombócot alacsony lángon megsütjük, megkóstoljuk, és ha szükséges, még sóval, borssal, mustárral ízesítjük.
  3. A masszát 16 adagra osztjuk, közepébe cheddart teszünk, és labdákat formázunk belőlük. A labdácskákat a sütésig a hűtőbe állítjuk, és elkészítjük a szószt.

Pecsenyeszósz

  1. A darált marhahúst egy nagy lábasban erős lángon, barnára sütjük át, majd közepesre vesszük a lángot, hozzáadjuk hagymát és a rozmaringot, és 5 percig ezzel pirítjuk. A darált húst leöntjük a sörrel, és főni hagyjuk, amíg a folyadék bepárolódik.
  2. A lisztet a húshoz adjuk, és óvatosan hozzákeverjük. A csontlevet, dzsemet, mustárt a húshoz adjuk, elkeverjük, és kis lángon, 30 percig hagyjuk főni, amíg besűrűsödik, és a lisztes íz elpárolog belőle. Fehérborecettel, sóval és borssal ízesítjük.

Sütés

  1. A sütőt 240 fokra, alul-felül sütésre állítjuk. A labdácskákat egy lazán kiolajozott tepsibe tesszük, olívaolajjal megkenjük őket, és a sütő legfelső harmadában 15 percig sütjük. Ezután a szószt a labdácskákra öntjük, és további 5 percig a sütőbe tesszük.
  2. A cheddarral töltött húslabdákat burgonyapürével, a szósszal körbelocsolva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 5000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 898
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
88 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ínyenc húsgolyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

834
darált marhahús 500 g
darált sertéshús 500 g
vöröshagyma 100 g
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
zsemlemorzsa 40 g
rozmaring 2 ek
majoranna 1 ek
mustár 1 teáskanál
ketchup 1 teáskanál
worcestershire-szósz 2 ek
cheddar sajt 60 g
olívaolaj 2 ek
vaj 20 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
darált marhahús 200 g
vöröshagyma 1 nagy db
rozmaring 1 ek
feketeribizli lekvár 1 ek
mustár 2 teáskanál
fehérborecet 1 ek
sör 200 ml
marha alaplé 750 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
olívaolaj 3 ek