r
Nosalty Logó

Kardamomos vanília desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kardamomos vanília desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A málnapüréhez

Puding

Összesen 260 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A málnapüréhez

Puding

Összesen 1560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A málnapüréhez

Puding

Összesen 127 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 260 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 1560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

A málnapüréhez

Puding

Elkészítés

A málnapüréhez

  1. A málnapüréhez a málnát pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. A gyümölcspüréhez adjuk a többi hozzávalót, felforrósítjuk, majd hűlni hagyjuk.

Puding

  1. Az étkezési keményítőt kevés tejjel simára kavarjuk, majd hozzákavarjuk a maradék tejet is.
  2. A keményítős tejhez adjuk a cukrot, és állandóan kavarva felforrósítjuk, hozzáadjuk a kardamomt és a vaníliát. Mikor a tej elkezd forrni, a hőmérsékletet alacsonyra állítjuk, és állandóan kavarva tovább főzzük, míg besűrűsödik.
  3. Levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk a tojássárgáját. Közben meg-meg keverve hűlni hagyjuk.
  4. A langyosra hűlt pudinghoz hozzákavarjuk a kemény habbá vert tejszínt. 6 db hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és a hűtőben kb. 3-4 órát hűtjük.
  5. A pudingot tányérokra borítjuk. Köréje öntjük a málnapürét. A málnával és a virágszirmokkal díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2095
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Miután a pudinghoz kevertük a tejszínt, hozzákavarhatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

Hozzávalók

A málnapüréhez

Puding

Címlapról ajánljuk

További cikkek