Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Surimivel-gombával töltött palacsintabatyuk

Surimivel-gombával töltött palacsintabatyuk
Surimivel-gombával töltött palacsintabatyuk
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőimet szerettem volna meglepni egy ünnepi alkalomból, és mivel még sosem ettek nálam palacsintát, sósat pedig pláne nem, ezért egyértelmű volt, hogy mivel fogom őket kényeztetni. Előzetes terveim szerint sonkával-sajttal készült volna, azonban megláttam a boltban a gyönyörű picike rákfarkakat, és nem tudtam nekik ellenállni. A surimi-t még azért vettem hozzá, hogy tovább erősítse a töltelék rákos ízét, és növelje a mennyiséget, de a gyakorlat azt mutatta, hogy nagyon jó kiegészítője az igazi rákhúsnak.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Egy nagyon érdekes és izgalmas ízvilágú, töltött sós palacsinta recept, melyet mindenkinek tudok ajánlani, aki kicsit merészebb az új ízek kipróbálása terén. Lehet akár meleg előétel vagy önmagában egy könnyű vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintákat (4 db), természetesen a tésztájába csak sót teszünk (2 csipettel).
  2. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, apróbb darabokra felaprítjuk. Kevés vajon serpenyőben megpároljuk.
  3. Rádobjuk a rákfarkakat, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig tovább pároljuk.
  4. A tűzről levéve hozzáadjuk a kb. 1cm széles kockákra felvágott surimi-t, és citromlevet csurgatunk rá.
  5. Ha egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a lereszelt, összekevert két féle sajtot (egy keveset tegyünk félre belőle a díszítéshez) és a tejfölt, amivel összeállítjuk a töltelék masszáját.
  6. A palacsinták közepébe halmozzuk a tölteléket, batyut formázunk belőle (legegyszerűbb módja, ha mindkét oldalról behajtjuk a széleket, majd a szembe levő oldalakon is, és a hajtással lefelé helyezzük bele a tepsibe).
  7. Tepisbe rakjuk az elkészült batyukat, a tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajt keverékkel.
  8. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük a tetején a sajtot. Akkor készült el, amikor a sajt felolvadt, és kezd aranybarnára sülni.
  9. Tálaláskot kínáljunk hozzá tejfölt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 107
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta surimivel és gombával töltve, tengeri palacsintabatyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

773
tojás 1 db
finomliszt 6 evőkanál
tej 2 dl
ásványvíz 0.5 dl
2 csipet
napraforgó olaj 2 ek
királyrák 20 dkg
surimi 10 dkg
csiperkegomba 20 dkg
sajt 20 dkg
füstölt sajt 20 dkg
tejföl 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek