Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültcékla-leves

Sültcékla-leves
Sültcékla-leves
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi ünnepi, téli leves, és a sütésnek köszönhetően a cékla isteni aromákat kap!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A céklát hámozzuk meg, és vágjuk 2 centis kockákra, majd dobjuk a tepsibe.
  2. Adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, szerecsendió, rozmaring), és locsoljuk meg az ecettel és az olívaolajjal.
  3. Tegyük a sütőbe 25-30 percre, amíg meg nem puhul és pirul.
  4. Közben egy nagy edénybe öntsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt hagymát és egy csipet sót. Fedjük le az edényt, és alacsony lángon, időnként kevergetve 15 perc alatt főzzük puhára.
  5. Vegyük le a fedőt, és állítsuk nagyobbra a lángot, majd 5-10 perc alatt pirítsuk meg.
  6. Tegyük hozzá a megsütött céklát, keverjük el a hagymával, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, és főzzük további 15-20 percig, amíg a cékla teljesen meg nem puhul.
  7. Húzzuk le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük.
  8. A joghurthoz kanalazzunk egy keveset a levesből, habverővel keverjük el, és így adjuk hozzá a leveshez, és melegítsük össze.
  9. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, amíg illatozni nem kezd, majd utána vágjuk durvára.
  10. Szedjük tányérokba a levest, szórjuk meg a tetejét a pirított dióval, morzsolt kecskesajttal és egy-két levél rozmaringgal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 835
elküldve: 3
receptkönyvben: 227
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

céklakrémleves, céklaleves

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

438
cékla 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0.5 db
rozmaring 2 szál
olívaolaj 3 ek
sherryecet 1.5 ek
olívaolaj 4 ek
salottahagyma 3 közepes db
alaplé 1 l
görög joghurt 150 ml
dió 1 marék
kecskesajt 150 g