Sült karaj bormártással és burgonyapalacsintával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Thisandthat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hús
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
138 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Bormártás
-
17g zöldség alaplé1 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
15g újhagyma3 kcal
-
2g margarin12 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
2g cukor6 kcal
Burgonyapalacsinta
-
33g burgonya19 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
50g tej28 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
525
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hús
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Bormártás
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Burgonyapalacsinta
-
200g burgonya116 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
300g tej168 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3164
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hús
-
4.9g napraforgó olaj43 kcal
-
28.7g sertés rövidkaraj48 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Bormártás
-
5.7g zöldség alaplé0 kcal
-
11.5g vörösbor10 kcal
-
5.3g újhagyma1 kcal
-
0.6g margarin4 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
Burgonyapalacsinta
-
11.5g burgonya7 kcal
-
3.4g finomliszt13 kcal
-
17.2g tej10 kcal
-
4.9g napraforgó olaj43 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
182
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 566.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 132 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
525
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 226.8 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3396.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 474 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1324 mg
-
Nátrium 1206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 792.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 337 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 654 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 688 micro
Összesen
3164
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 798 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
Hús
-
1 dl napraforgó olaj
-
50 dkg sertés rövidkaraj
-
10 db borókabogyó
-
bors ízlés szerint
-
zsálya ízlés szerint
Bormártás
-
1 dl zöldség alaplé
-
2 dl vörösbor
-
1 közepes db újhagyma
-
1 ek margarin
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
1 ek cukor
Burgonyapalacsinta
-
2 közepes db burgonya
-
4 evőkanál finomliszt
-
3 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Hús
- A karajt előkészítjük a sütéshez, szeleteljük (kb. 6 szelet jön ki ebből az adagból).
- A szeleteket borssal és szárított zsályával fűszerezzük (só nem kell hozzá).
- A tepsi alját meglocsoljuk olajjal, ráfektetjük a húsokat, és néhány szem borókabogyót adunk hozzá.
- Fólia alatt kezdjük sütni 170 fokon (kb. 40 percig), majd fólia nélkül, miután a hús megpuhult és kifehéredett. Miután kapott egy kis színt, el is készült, ne süssük sokáig, hogy ne száradjon ki.
Bormártás
- Az újhagymát apróra vágjuk, majd megfuttatjuk a margarinon (1-2 perc).
- Öntsük fel a levesalaplével és a vörösborral.
- Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával (egyéb zöldfűszer is mehet hozzá, mint pl. a bazsalikom, majoránna, oregánó, citromfű).
- Adjuk hozzá a paradicsompürét és annyi cukrot, amennyit igényel.
- Forrásig főzzük.
Burgonyapalacsinta
- A burgonyát hámozzuk, kockára vágjuk, és annyi vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi (a vizet nem kell sózni).
- A puhára főtt krumplit pépesre törjük, és hozzákeverjük a lisztet, sót, tejet, olajat és annyi vizet, amennyit felvesz.
- Az állaga olyan legyen, mint az amerikai palacsintáé (tehát sűrűbb, mint a hagyományos palacsintáé).
- Hevítsük fel a serpenyőt, majd süssük ki a palacsintákat, ahogy azt hagyományosan tenni szoktuk.
- Arra kell figyelni, hogy serpenyő ne legyen túl forró, mert a hozzáadott krumpli miatt könnyebben ég le, és lassabban is sül, mint a hagyományos palacsinta.
- Tálalásnál tegyük a palacsintákra a húst, és locsoljuk meg a bormártással. Hármuk ízkombinációja igazán izgalmas élményt nyújt, érdemes elkészíteni!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 6495
- Feltöltés dátuma: 2014. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Thisandthat
161 recept
Ez volt a húsvéti vacsink. Nagyon finom lett, így gondoltam, megosztom Veletek!