r
Nosalty Logó

Sült karaj bormártással és burgonyapalacsintával

Thisandthat
Sült karaj bormártással és burgonyapalacsintával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús

Bormártás

Burgonyapalacsinta

525
Kalória
21.2g
Fehérje
18.1g
Szénhidrát
37.8g
Zsír
132g
Víz
53.3g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hús

Bormártás

Burgonyapalacsinta

Összesen 525 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hús

Bormártás

Burgonyapalacsinta

Összesen 3164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hús

Bormártás

Burgonyapalacsinta

Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 525 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3396.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    792.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 3164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    798 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A karajt előkészítjük a sütéshez, szeleteljük (kb. 6 szelet jön ki ebből az adagból).
  2. A szeleteket borssal és szárított zsályával fűszerezzük (só nem kell hozzá).
  3. A tepsi alját meglocsoljuk olajjal, ráfektetjük a húsokat, és néhány szem borókabogyót adunk hozzá.
  4. Fólia alatt kezdjük sütni 170 fokon (kb. 40 percig), majd fólia nélkül, miután a hús megpuhult és kifehéredett. Miután kapott egy kis színt, el is készült, ne süssük sokáig, hogy ne száradjon ki.

Bormártás

  1. Az újhagymát apróra vágjuk, majd megfuttatjuk a margarinon (1-2 perc).
  2. Öntsük fel a levesalaplével és a vörösborral.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával (egyéb zöldfűszer is mehet hozzá, mint pl. a bazsalikom, majoránna, oregánó, citromfű).
  4. Adjuk hozzá a paradicsompürét és annyi cukrot, amennyit igényel.
  5. Forrásig főzzük.

Burgonyapalacsinta

  1. A burgonyát hámozzuk, kockára vágjuk, és annyi vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi (a vizet nem kell sózni).
  2. A puhára főtt krumplit pépesre törjük, és hozzákeverjük a lisztet, sót, tejet, olajat és annyi vizet, amennyit felvesz.
  3. Az állaga olyan legyen, mint az amerikai palacsintáé (tehát sűrűbb, mint a hagyományos palacsintáé).
  4. Hevítsük fel a serpenyőt, majd süssük ki a palacsintákat, ahogy azt hagyományosan tenni szoktuk.
  5. Arra kell figyelni, hogy serpenyő ne legyen túl forró, mert a hozzáadott krumpli miatt könnyebben ég le, és lassabban is sül, mint a hagyományos palacsinta.
  6. Tálalásnál tegyük a palacsintákra a húst, és locsoljuk meg a bormártással. Hármuk ízkombinációja igazán izgalmas élményt nyújt, érdemes elkészíteni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Ez volt a húsvéti vacsink. Nagyon finom lett, így gondoltam, megosztom Veletek!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek