Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült karaj bormártással és burgonyapalacsintával

Sült karaj bormártással és burgonyapalacsintával
Sült karaj bormártással és burgonyapalacsintával
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a húsvéti vacsink. Nagyon finom lett, így gondoltam, megosztom Veletek!

hozzávalók / 6 adag

Hús

Bormártás

Burgonyapalacsinta

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. A karajt előkészítjük a sütéshez, szeleteljük (kb. 6 szelet jön ki ebből az adagból).
  2. A szeleteket borssal és szárított zsályával fűszerezzük (só nem kell hozzá).
  3. A tepsi alját meglocsoljuk olajjal, ráfektetjük a húsokat, és néhány szem borókabogyót adunk hozzá.
  4. Fólia alatt kezdjük sütni 170 fokon (kb. 40 percig), majd fólia nélkül, miután a hús megpuhult és kifehéredett. Miután kapott egy kis színt, el is készült, ne süssük sokáig, hogy ne száradjon ki.

Bormártás

  1. Az újhagymát apróra vágjuk, majd megfuttatjuk a margarinon (1-2 perc).
  2. Öntsük fel a levesalaplével és a vörösborral.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával (egyéb zöldfűszer is mehet hozzá, mint pl. a bazsalikom, majoránna, oregánó, citromfű).
  4. Adjuk hozzá a paradicsompürét és annyi cukrot, amennyit igényel.
  5. Forrásig főzzük.

Burgonyapalacsinta

  1. A burgonyát hámozzuk, kockára vágjuk, és annyi vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi (a vizet nem kell sózni).
  2. A puhára főtt krumplit pépesre törjük, és hozzákeverjük a lisztet, sót, tejet, olajat és annyi vizet, amennyit felvesz.
  3. Az állaga olyan legyen, mint az amerikai palacsintáé (tehát sűrűbb, mint a hagyományos palacsintáé).
  4. Hevítsük fel a serpenyőt, majd süssük ki a palacsintákat, ahogy azt hagyományosan tenni szoktuk.
  5. Arra kell figyelni, hogy serpenyő ne legyen túl forró, mert a hozzáadott krumpli miatt könnyebben ég le, és lassabban is sül, mint a hagyományos palacsinta.
  6. Tálalásnál tegyük a palacsintákra a húst, és locsoljuk meg a bormártással. Hármuk ízkombinációja igazán izgalmas élményt nyújt, érdemes elkészíteni!
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 734
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült sertéskaraj bormártással és burgonyapalacsintával, karaj vörösboros mártásban, sült rövidkaraj vörösboros mártásban burgonyás palacsintával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

525
napraforgó olaj 1 dl
sertés rövidkaraj 50 dkg
borókabogyó 10 db
bors 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 1 dl
vörösbor 2 dl
újhagyma 1 közepes db
margarin 1 ek
passzírozott paradicsom 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
burgonya 2 közepes db
finomliszt 4 evőkanál
tej 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint