Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karaj szeletek borral

Karaj szeletek borral
Karaj szeletek borral
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a régen elfeledett sültet készítettem a vasárnapi ebédre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sült lényege abban áll, hogy nem kell aláönteni vizet, mert sok levet enged, és az ízének igazi karakterét a bor fogja megadni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karaj szeleteket jól kiklopfoljuk, és besózzuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk. A szalonnát hártya vékonyságúra szeleteljük. A szalonna szeletelhetőségét én úgy érem el, hogy előtte kb. egy órára mélyhűtőbe teszem.
  2. Egy tűzálló tál alját kirakjuk szalonna szeletekkel, erre teszünk egy réteg hagymakarikát, utána pedig a hússzeleteket rakjuk a tálba. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalóból. A tetejére hagyma és szalonna kerüljön!
  3. A tálat lefedjük egy alufólia darabbal, és hideg, nem előmelegített sütőbe tesszük. Csak ezután kapcsoljuk be a sütőt. Lassú tűzön (gázsütő 3. fokozat) kezdjük a sütést.
  4. Attól számítva, amikor halljuk, hogy serceg-sül a hús, 40 percig hagyjuk még a tálat a sütőben.
  5. Az idő leteltével kivesszük a tálat a sütőből, és levesszük róla a fóliát. Aláöntjük a bort, és visszatesszük addig, amíg szépen meg nem pirul a teteje (ez kb.15 perc).
  6. A tálat kivéve a sütőből kihűtjük a húst, és tálra rakjuk a karaj szeleteket. Héjában főtt burgonyával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
330 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás-boros karaj, boros sertéskaraj, csőben sült boros sertéskaraj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

427
sertés rövidkaraj 50 dkg
0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 nagy db
kenyérszalonna 7 dkg
fehérbor 2.5 dl