r
Nosalty Logó

Sült kacsaszárnytő szőlős lilahagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Sült kacsaszárnytő szőlős lilahagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7040.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2611 mg
  • Nátrium
    3476 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1750.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 2366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a kacsaszárnytöveket, és a felesleges tokoktól szabadítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk be mindkét oldalukat. Öntözzük meg a citromlével és szójaszósszal, szórjuk meg apróra vágott rozmaringgal.
  2. Tegyük a szárnyakat egy tepsibe, lehetőleg bevonatosba, és fólia alatt süssük 160 fokon puhára, majd vegyük le a fóliát, és grillezzük 2 percig.
  3. Vágjuk félbe a szőlőket, a magokat távolítsuk el. Pucoljuk meg a hagymát, és szeleteljük fel. Keverjük össze a szőlőket, a hagymaszeleteket, és szórjuk meg őket a barna cukorral, sózzuk, borsozzuk, fahéjjal bolondítsuk meg az ízét. Öntsünk a keverékre 1 evőkanál balzsamecetet és 1 evőkanál olívaolajat.
  4. Serpenyőben pároljuk addig, amíg karamellizálódnak. Ez a fajta szőlő azért jó, mert nem esik össze, roppanós marad kicsit.
  5. Időközben készítsük el a krumplit, főzzük, majd törjük össze a vajjal, és sózzunk utána. A burgonya mellé kirakjuk a szárnytöveket, és a meleg párolt hagymás körettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x32
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4550
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kacsaszárnytő szőlős lilahagymával
Zsuzsamama56 322 recept

Ezt az ételt gyakorta készítem el, mert télen is nagyon finomat tudunk az asztalra varázsolni, hiszen nem olyan drága alapanyagokból van. Ízletes a hús és omlósan puha a szójaszósznak köszönhetően, na, meg a lassú sütésnek. A pikánsan elkészített lilahagyma-szőlő páros pedig a mennyekbe repít! Ínyencnek mondható főfogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...