r
Nosalty Logó

Sült kacsaszárnytő szőlős lilahagymával

Zsuzsamama56
Sült kacsaszárnytő szőlős lilahagymával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

593
Kalória
51.3g
Fehérje
51g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
437.7g
Víz
200g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    437.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7040.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2611 mg
  • Nátrium
    3476 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    204.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1750.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 2366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg a kacsaszárnytöveket, és a felesleges tokoktól szabadítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk be mindkét oldalukat. Öntözzük meg a citromlével és szójaszósszal, szórjuk meg apróra vágott rozmaringgal.
  2. Tegyük a szárnyakat egy tepsibe, lehetőleg bevonatosba, és fólia alatt süssük 160 fokon puhára, majd vegyük le a fóliát, és grillezzük 2 percig.
  3. Vágjuk félbe a szőlőket, a magokat távolítsuk el. Pucoljuk meg a hagymát, és szeleteljük fel. Keverjük össze a szőlőket, a hagymaszeleteket, és szórjuk meg őket a barna cukorral, sózzuk, borsozzuk, fahéjjal bolondítsuk meg az ízét. Öntsünk a keverékre 1 evőkanál balzsamecetet és 1 evőkanál olívaolajat.
  4. Serpenyőben pároljuk addig, amíg karamellizálódnak. Ez a fajta szőlő azért jó, mert nem esik össze, roppanós marad kicsit.
  5. Időközben készítsük el a krumplit, főzzük, majd törjük össze a vajjal, és sózzunk utána. A burgonya mellé kirakjuk a szárnytöveket, és a meleg párolt hagymás körettel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x32

Ezt az ételt gyakorta készítem el, mert télen is nagyon finomat tudunk az asztalra varázsolni, hiszen nem olyan drága alapanyagokból van. Ízletes a hús és omlósan puha a szójaszósznak köszönhetően, na, meg a lassú sütésnek. A pikánsan elkészített lilahagyma-szőlő páros pedig a mennyekbe repít! Ínyencnek mondható főfogás.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...