Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kacsaszárnytő szőlős lilahagymával

Sült kacsaszárnytő szőlős lilahagymával
Sült kacsaszárnytő szőlős lilahagymával
110 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt gyakorta készítem el, mert télen is nagyon finomat tudunk az asztalra varázsolni, hiszen nem olyan drága alapanyagokból van. Ízletes a hús és omlósan puha a szójaszósznak köszönhetően, na, meg a lassú sütésnek. A pikánsan elkészített lilahagyma-szőlő páros pedig a mennyekbe repít! Ínyencnek mondható főfogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a kacsaszárnytöveket, és a felesleges tokoktól szabadítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk be mindkét oldalukat. Öntözzük meg a citromlével és szójaszósszal, szórjuk meg apróra vágott rozmaringgal.
  2. Tegyük a szárnyakat egy tepsibe, lehetőleg bevonatosba, és fólia alatt süssük 160 fokon puhára, majd vegyük le a fóliát, és grillezzük 2 percig.
  3. Vágjuk félbe a szőlőket, a magokat távolítsuk el. Pucoljuk meg a hagymát, és szeleteljük fel. Keverjük össze a szőlőket, a hagymaszeleteket, és szórjuk meg őket a barna cukorral, sózzuk, borsozzuk, fahéjjal bolondítsuk meg az ízét. Öntsünk a keverékre 1 evőkanál balzsamecetet és 1 evőkanál olívaolajat.
  4. Serpenyőben pároljuk addig, amíg karamellizálódnak. Ez a fajta szőlő azért jó, mert nem esik össze, roppanós marad kicsit.
  5. Időközben készítsük el a krumplit, főzzük, majd törjük össze a vajjal, és sózzunk utána. A burgonya mellé kirakjuk a szárnytöveket, és a meleg párolt hagymás körettel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x32 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 816
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsasült szőlős hagymával, kacsaszárnytő sütve gyümölcsös hagyma ágyon, szőlős-lilahagymás kacsasült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

593
kacsahús 1 kg
limelé 1 lime-ból nyert
rozmaring 1 szál
szőlő 10 dkg
lila hagyma 4 közepes db
balzsamecet 1 ek
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
burgonya 1 kg
1 kávéskanál
bors 1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
szójaszósz 2 ek
barna cukor 1 ek