r
Nosalty Logó

Ínyenc töltött kacsacomb tejszínes mártással

Lizinka_
Ínyenc töltött kacsacomb tejszínes mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

988
Kalória
22.6g
Fehérje
24.1g
Szénhidrát
87.4g
Zsír
193.8g
Víz
152.4g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
14.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3957 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    349.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2931.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    775.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 3957 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A combok bőrét éles késsel félig lefejtjük, meglazítjuk, hogy a töltelék aláférjen. Sózzuk és borsozzuk. Félretesszük annyi időre, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. Az aszalt szilvát apró kockákra vágjuk. Egy lábaskába tesszük, és annyi vörösbort öntünk rá, hogy épp csak ellepje. Kevergetve gyenge tűzön addig pároljuk, amíg a szilva teljesen felszívja a bort. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy bögrében forró vízzel elkeverjük a fél leveskockát.
  3. A kihűlt vörösboros szilvához tesszük a reszelt almát, a szalonnát. Meglocsoljuk a citromlével, és jól összekeverjük. Ezt a masszát töltjük a kacsacombok bőre alá.
  4. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük az olajat, és belerakjuk a töltött combokat . 1-2 evőkanál húslevest is merünk alá. Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. Aztán levesszük a fóliát, és további 30 percig sütjük a húst, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Amikor szép színe van, akkor kivesszük a sütőből, és a combokat egy tálra tesszük.
  5. Egy kisebb serpenyőbe öntjük a pecsenyeszaftot. A tejszínt kimérjük, csomómentesen elkeverjük a keményítővel s a maradék vörösborral. A pecsenyeszafthoz adjuk, és kevergetve, gyenge tűzön besűrítjük.
  6. A töltött kacsacombot melegen tányérokra tesszük, merünk alá a vörösboros-tejszínes mártásból. Savanyúságnak párolt vörös káposztát, köretnek pedig aszalt szilvával töltött burgonyagombócot kínáljunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Egy régi, elsárgult újságból kivágott receptet adta az ötletet ehhez a különleges ételhez. A recept egész kacsára szól, amit a töltelékkel megtöltünk, és úgy sütünk. Nálunk nem nagyon nyerő az egész kacsa, így átírtam a receptet kacsacombra. Kiváló ünnepi ebéd kerekedett belőle.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...