Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsacomb zsírjában sült krumplival

Kacsacomb zsírjában sült krumplival
Kacsacomb zsírjában sült krumplival
200 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 170 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsasütés nekem sokáig nagy mumusom volt. Egyszer próbálkoztam a combbal, hát szörnyű rágós, ehetetlen lett. Aztán húsvét előtt a hentessel beszélgetni kezdtünk, hogy mit főzzek, és ezt ajánlotta, jól elmagyarázta, hogyan süssem meg, és sikerült.
Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, csak idő kell hozzá, egyébként semmit sem kell csinálni vele. Az a legegyszerűbb, ha sütés közben elindítasz egy 2 órás filmet, és akkor tuti nem nézed el az időt. A burgonya, ami a zsírjában sült, életem nagy műve, ennél finomabb steak burgonyát még sosem sikerült készítenem (mellesleg azóta sem sikerült újra). És még másnap újramelegítve is ropogós!
Aki még sosem sütött kacsát, annak ajánlom ezt a receptet. Nem lehet elrontani.

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombot bőrénél kicsit beirdaljuk, majd egy-egy csipet sót és sorsot szórunk mindkét oldalára.
  2. Egy jénai tálat kikenünk vékonyan zsírral, beletesszük a combokat. Meglocsoljunk 1 dl rosé borral és annyi vízzel, hogy félig lepje el a combokat. Rátesszük a fedőt.
  3. A sütőt a legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és a legmagasabb rácsra helyezzük a jénait. 2 órán keresztül semmit sem kell vele csinálni, amíg kisül belőle a zsírja, és elfő a lé.
  4. Ha letelt a két óra, levesszük a fedőt a jénairól. A sütő hőfokát ne változtassuk meg, és ugyanúgy a legmagasabb rácson tartsuk!
  5. Meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, és feltesszük bő vízben főni. Éppen csak addig főzzük, amíg puhulni kezd, nagyon figyeljünk oda, hogy ha teljesen megpuhul, akkor sütés közben csak felszívja a zsírt, mint a szivacs, és nem lesz ropogós. Tehát forrás után kb. 10 perc.
  6. Addigra a kacsa bőre gyönyörűen megpirul. Kivesszük a sütőből, félretesszük egy tányérra. Előveszünk egy terebélyes tepsit, amin egyenletesen eloszlatjuk a krumplit, úgy hogy ne érjenek egymáshoz a darabok. Megszórjuk kevés sóval, majd ráöntjük a kacsa zsírját.
  7. A középső rácsra helyezzük, magasabbra vesszük a lángot, és addig sütjük, amíg pirulni kezdenek, kb. 30 perc. Akkor egyenként óvatosan, hogy ne törjenek össze, mindegyiket átfordítjuk a másik oldalunkra, és még további 20 percig sütjük. Amikor kész, papírtörlőre kiszedjük őket.
  • sütési hőfok: 70°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos kacsacomb steak burgonyával, sült kacsacomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1162
kacsacomb 2 db
burgonya 80 dkg
rozmaring 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rosé 1 dl