adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
1162
Kalória
31g
Fehérje
53.6g
Szénhidrát
87.1g
Zsír
386g
Víz
165.9g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1162
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2323
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 87.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 386 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
1162
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 174.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1654.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 942 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 107.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 772 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
2323
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
152
kcal
Elkészítés
- A kacsacombot bőrénél kicsit beirdaljuk, majd egy-egy csipet sót és sorsot szórunk mindkét oldalára.
- Egy jénai tálat kikenünk vékonyan zsírral, beletesszük a combokat. Meglocsoljunk 1 dl rosé borral és annyi vízzel, hogy félig lepje el a combokat. Rátesszük a fedőt.
- A sütőt a legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és a legmagasabb rácsra helyezzük a jénait. 2 órán keresztül semmit sem kell vele csinálni, amíg kisül belőle a zsírja, és elfő a lé.
- Ha letelt a két óra, levesszük a fedőt a jénairól. A sütő hőfokát ne változtassuk meg, és ugyanúgy a legmagasabb rácson tartsuk!
- Meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, és feltesszük bő vízben főni. Éppen csak addig főzzük, amíg puhulni kezd, nagyon figyeljünk oda, hogy ha teljesen megpuhul, akkor sütés közben csak felszívja a zsírt, mint a szivacs, és nem lesz ropogós. Tehát forrás után kb. 10 perc.
- Addigra a kacsa bőre gyönyörűen megpirul. Kivesszük a sütőből, félretesszük egy tányérra. Előveszünk egy terebélyes tepsit, amin egyenletesen eloszlatjuk a krumplit, úgy hogy ne érjenek egymáshoz a darabok. Megszórjuk kevés sóval, majd ráöntjük a kacsa zsírját.
- A középső rácsra helyezzük, magasabbra vesszük a lángot, és addig sütjük, amíg pirulni kezdenek, kb. 30 perc. Akkor egyenként óvatosan, hogy ne törjenek össze, mindegyiket átfordítjuk a másik oldalunkra, és még további 20 percig sütjük. Amikor kész, papírtörlőre kiszedjük őket.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 170 p
- Sütés hőfoka: 70 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A kacsasütés nekem sokáig nagy mumusom volt. Egyszer próbálkoztam a combbal, hát szörnyű rágós, ehetetlen lett. Aztán húsvét előtt a hentessel beszélgetni kezdtünk, hogy mit főzzek, és ezt ajánlotta, jól elmagyarázta, hogyan süssem meg, és sikerült. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, csak idő kell hozzá, egyébként semmit sem kell csinálni vele. Az a legegyszerűbb, ha sütés közben elindítasz egy 2 órás filmet, és akkor tuti nem nézed el az időt. A burgonya, ami a zsírjában sült, életem nagy műve, ennél finomabb steak burgonyát még sosem sikerült készítenem (mellesleg azóta sem sikerült újra). És még másnap újramelegítve is ropogós! Aki még sosem sütött kacsát, annak ajánlom ezt a receptet. Nem lehet elrontani.