Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stroganoff sertésfiléből

Stroganoff sertésfiléből
Stroganoff sertésfiléből
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen csináltam már stroganoff-ot, elhatároztam hát, hogy most így készítem el a filét. Keresgéltem valami olyan recept után, ami eltér attól, ahogyan én ismerem. Hát, ez nem sikerült, minden jel arra mutat, hogy ez "a" stroganoff-recept, legalábbis azok, amiket megnéztem, mind egyforma volt, ami az alapanyagokat illeti. Hogy legyen mégis valami más, hozzáadtam egy kis erdei gombát, és elkészülte után személyenként 1-1 evőkanál száraz vörösbort kevertem bele. Nem rontotta el.

Annál változatosabbak a hozzá ajánlott köretek; a nudlitól a sóban-vízben főtt krumplin keresztül a gombócig. Én rizst választottam, mert így ismerem. A szósz mennyisége is különböző, bő vagy rövid, mint pl. az enyém.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A filét csíkokra vágjuk, egy tálban sóval, borssal, egy kis mustárral összekeverjük, majd félretesszük.
  2. A gombákat meghámozzuk, leöblítjük, szárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A pórét felkarikázzuk, a lehántott fokhagymát felkockázzuk.
  4. A húst kb. 3 percig pirítjuk a felforrósított vajban, majd tányérra szedjük.
  5. A pórét, gombát, fokhagymát ugyanebben a serpenyőben szintén megpirítjuk, hozzáadjuk az erdei gombát, 2 kk mustárt, ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 5-6 percig rotyogtatjuk.
  6. Végül hozzátesszük az elősütött filécsíkokat, és a vékonyra vágott ecetes uborkát. Kb. 10 percen keresztül tovább rotyogtatjuk, hogy a tejszín besűrűsödhessen.
  7. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és már el is készült!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 145
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

stroganoff sertés, tejszínes-mustáros tokány sertéshúsból, gombás-ecetes uborkás sertéstokány

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-03-03 12:52

Szia-szia! Jaj de örülök, hogy megtetszett! Tenyleg finom, remelem, hogy izleni fog! Addig is, szeretettel üdvözöllek! Marti

fishers
fishers Sun, 2014-03-02 18:17

Szia!
Ez valami bombasztikusan finom lehet!
Mentve, nagyon köszönöm!
Feltétlenül írok, ha Elkészült!
További szép estét!

527
sertéshús 60 dkg
csiperkegomba 25 dkg
gomba 5 dkg
póréhagyma 0.5 db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 5 dkg
dijoni mustár 1 kk
habtejszín 2 dl
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
csemegeuborka 6 db