Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos tokány 2.

Borsos tokány 2.
Borsos tokány 2.
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekeim egyik kedvenc étele, főleg ha spagetti tésztával kínálom.

hozzávalók / 4 adag

A tokányhoz

A habaráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük az apró kockákra vágott húst.
  2. Lassú tűzön elkezdjük főzni addig, míg a hús kifehéredik.
  3. Ezután rászórjuk a borsokat , ételízesítőt. Sózni csak a végén kell, ha igényli.
  4. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és csendes tűzön puhára főzzük, ha kell a vizet pótoljuk.
  5. Mikor a hús megpuhult, behabarjuk a liszt, a tejföl és a víz keverékével.
  6. Felforraljuk, és kész. (Ha még ízletesebbre szeretnénk, a hagyma párolásakor vághatunk még bele 1 tv-paprikát is.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 202 202
elküldve: 24
receptkönyvben: 1 236
elkészítve: 105/124
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertéstokány tésztával, borsos tokány sertéshúsból

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anduka
andu / anduka Fri, 2014-04-04 10:31

szia :) leültem a gép elé és azon tanakodtam mit is főzzek ma. A fagyasztómból előkerült egy sertéscomb. Nem tudtam mit is kezdjek vele aztán a te receptedet dobta a gép, nagyon elnyerte a tetszésemet, meg kell valljam soha nem csináltam még borsos tokányt de izgatottan várom, hogy kiolvadjon a husi és neki rugaszkodjak :) köszönöm ezt a pompás receptet :)

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sat, 2014-04-05 20:33

Szia Anduka!
Igazán örülök, hogy kipróbáltad ezt a receptemet, remélem ízlett. :)
További jó sütést- főzést kívánok!
Üdv: Pötyi

Bohusek
Bohusek Sat, 2013-12-14 20:59

Koszonom a receptet, nagyon jol sikerult! Borsozas utan tettem hozza 2 evokanalnyi mezet is, amitol kicsit pikansabb lett az egesz.

sagiii
sagiii Sun, 2012-06-03 13:11

Nagyon jó recept!Isteni finom lett! Köszönöm!!! :)

sandorbea
sandorbea Sat, 2012-01-28 21:12

Szia Pötyike!Ma megcsináltam ezt a receptet és egyszerűen isteni finom lett!Köszi szépen :))

nettunderke
nettunderke Sun, 2011-10-23 12:44

Tegnap elkeszitettem. Izlett a csaladnak; meg a valogatos kislanyomnak is. Koszonjuk a receptet.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2011-10-23 18:06

Szia!
Örülök, hogy kipróbáltad és szívesen .
További jó sütést, főzést kívánok, üdv: Pötyi

somababa
somababa Wed, 2011-10-12 15:30

Most csináltam először ilyet és nagyon finom lett és meglepően egyszerű volt elkészíteni. Köszönöm szépen!

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Wed, 2011-10-12 21:53

Kedves Somababa!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a recept és, hogy ízlett is. Nálunk is a kedvencek között szerepel. :-) Szívesen!
Egyébként én is az egyszerűsége miatt szeretem elkészíteni, mert nem igényel sok munkát , macerát.
Üdv.: Pötyi

delfinkee
delfinkee Fri, 2011-06-03 17:04

Már másodjára csinálom a Te recepted alapján... Isteni lett!! Akár szalonnával is finom lenne :)

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sat, 2011-06-04 07:31

Szia Delfinkee!
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik , nálunk is kedvenc.
Szalonnával sem rossz ötlet , ha kipróbáltad légy szíves írd meg milyen lett.
További szép napot ! :-)
Üdv: Pötyi

548
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
disznózsír 1 ek
bors 1 kk
négyszínű bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tv paprika 1 közepes db
finomliszt 1.5 evőkanál
tejföl 2 ek
víz 1 ek