Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tokány hentes módra

Tokány hentes módra
Tokány hentes módra
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc ételeink közé tartozik ez az étel, édesanyám többször el szokta készíteni vasárnap ebédre.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, a szalonnát, az uborkát csíkokra vágjuk, a fokhagymát apróra zúzzuk, a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot és a paprikát felszeleteljük.
  2. A szalonnát forró zsíron kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és néhány percig fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és egy kis vizet (lehet csontlé). Kevergetés közben zsírjára pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a húst, sóval, borssal, egy kis fűszerkeverékkel ízesítjük.
  4. A hús levét elfőzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül belekeverjük az uborkát.
  5. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Pirospaprika nem kell bele!
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 728
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hentestokány, szalonnás-ecetes uborkás sertéshús, tokány

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sóstészta
Sóstészta Sun, 2014-02-02 18:06

Én a recepteket inkább csak útmutatónak használom, így nem okozott gondot a "fűszerkeverék-kérdés": semmilyet sem tettem bele, maradtam a borsnál és a szalonnából kifővő finom füstölt íznél... :) Nekem só nem kellett bele egyáltalán (elég volt, ami a szalonnából kifőtt), és csontlé helyett is vizet használtam. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

viola01
Hagymafaló / viola01 Fri, 2013-02-15 22:27

már elnézést, de kicsit kiakadtam ezen a recepten... összetevőknél mi az, hogy 1 kg hús? mégis milyen hús? és fűszerkeverék? ha már nem te teszed bele a fűszereket, mégis milyen fűszerkeveréket használsz? a képen zöldbab is látható, de az sem a receptben, sem pedig az összetevőknél nem szerepel. kérlek orvosold ezeket a hiányosságokat, hogy használható legyen a recepted

i.l.d.i.k.o
I.l.d.i.k.ó / i.l.d.i.k.o Sat, 2013-02-16 07:36

1./ az ilyen tokányt főként SERTÉSHÚSból készítik (szerintem mindenki más tudja), egyébként linkelve van!
2./ ki milyen fűszerkeveréket használ, az ízlések különbözőek!
3./ az nem zöldbab, oda van írva, hogy ecetes uborka, de ha nem tudsz köztük különbséget tenni...

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2013-02-17 10:49

1. ha receptet nézek, valószínűleg azért nézem, mert nem tudom, hogy készül. ha szerinted úgyis mindenki tudja, minek teszed fel a receptet?
2. ez aztán a recept: tegyél bele olyan fűszert, amilyet akarsz...
3. a savanyú uborkát általában karikára vágjuk, a fénykép meg nem elég éles ahhoz, hogy kivehető legyen

i.l.d.i.k.o
I.l.d.i.k.ó / i.l.d.i.k.o Sun, 2013-02-17 12:20

1./ ha több receptet is megnéznél az oldalon, többen vannak, akik nem írják oda a hús fajtáját, illetve a fűszereket
2./ szerintem ezt a fajta tokány receptet azért raktam fel, mert más lehet, hogy még nem készítette el vagy máshogy készíti
3./ az ízlések és pofonok különböznek, a fűszerezést mindenki maga választja meg
4./ szerintem ebből a képből is elég jól ki lehet venni, hogy az nem zöldbab, hanem uborka és nem mindenben karikázzuk az uborkát
5./ ha nem tetszik a kép, miért nézed meg a receptet?
6./ szerintem normálisan is lehet kérdezni, nem kell egyszerre morogni

acekombajn1
acekombajn1 Sat, 2018-12-08 12:50

Köszi a receptet :-) Nagyon jó irányadó mindenki ízesítheti a saját száj íze szerint ! Az uborkát én is csíkokra vágom nem is láttam még, hogy tokányba karikázva lett volna!!!

696
sertéshús 1 kg
kovászos uborka 20 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 4 nagy db
paprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek