r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt 7.

NS
Stefánia vagdalt 7.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

534
Kalória
43.3g
Fehérje
26.4g
Szénhidrátok
27.3g
Zsír
259.9g
Víz
358.1g
Koleszterin
4g
Rost
7.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1249 micro
  • β-karotin
    3271 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 534 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5445.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1039.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    1231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    4995 micro
  • β-karotin
    13085 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2627 micro
Összesen 2127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A barna kenyeret a sütőben ropogósra pirítjuk.
  2. Közben a vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk olíva olajon, majd a tűzről lehúzva összekeverjük a pirospaprikákkal, sóval, borssal és az apróra felkockázott fokhagymával.
  3. Egy nagy tálba helyezzük a két pirítóst, ráöntjük a tejet, majd jól összenyomkodjuk. (Így nem elázott cafatokat kapunk)
  4. Hozzáadjuk a nyers tojást, a sertéshúst, a mustárt, tormát, valamint belereszeljük a zöldségeket is.
  5. Ezután összekeverjük a hagymával, majd kézzel egyenletesen összedolgozzuk a hozzávalókat.
  6. Alulra egy vékonyabb réteg kerül, erre helyezzük a kaliforniai paprika szeleteket, a sajtot és a félbe vágott főtt tojásokat is, majd betakarjuk egy újabb húsos réteggel.
  7. Lefedjük alufóliával, 45 percig így sütjük, majd újabb 15 percig alufólia nélkül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

100% siker. Azért szeretjük, mert szaftos, nem száraz, és a paprika és a sajt különleges ízt ad neki.

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...