r
Nosalty Logó

Spicces vargabéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spicces vargabéles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    281.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6573.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2189 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.1 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    877 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 5828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap, de minimum néhány órával a sütés előtt a mazsolát beáztatjuk a borba.
  2. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, jól kigyúrjuk, és sütőpapíron tepsi méretre (kb. 25x35 cm) nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
  3. Egy fazék sós vízben -kb. 3 liter- puhára főzzük a spagetti tésztát. (Törés nélkül beleállítva a vízbe, akkor kész a főzés, ha kézzel összenyomva kettészakad.)
  4. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a 15 dkg porcukrot, a reszelt citrom héját, a mazsolát, vaníliát, a 3 dl tejfölt, majd ezt követően a ½ kg túrót.
  5. Egy réteslapot megkenünk olajjal, az olajozott részével felfele úgy helyezzük el az elősütött lapra, hogy túllógjon a tepsin. A másik lapot ellentétesen helyezzük, azaz a tepsi szélén körbe legyen réteslap.
  6. Ekkora már megfőtt a tészta. Leszűrés után egy tálban hozzákeverjük az 5 dkg vajat. Ha nem akar olvadni, a közepén hagyjuk a vajat, így elolvad.
  7. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájából készített masszához, majd a tésztát is beletesszük, és az egészet keverő spatula és favilla segítségével jól összekeverjük.
  8. Ezt követően ráöntjük a tepsiben lévő réteslapokra, elegyengetjük, majd a tepsi széléről ráfordítjuk a lapokat. A lapok tetejét megkenjük olajjal, ráhelyezzük a következő réteslapot, aminek a tetejét szintén megkenjük olajjal, majd az utolsó réteslapot is erre helyezzük, a tetejét szintén megkenjük olajjal. Az a lényeg, hogy minden lap között legyen olaj.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés mellett, kb. 40 perc alatt szép aranybarnára sül. A sütőből kivéve 4-5 perc pihentetés után a tetejét megszórjuk porcukorral. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Jó étvágyat a finom sütihez!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2627
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első találkozásom a Vargabélessel, egy üzemi konyha főételeként, nagyon nem nyerte meg tetszésemet, teljes mértékben elutasító voltam ezt követően. Történt egyszer, hogy nagyon sértőnek találta valaki a visszautasítást, ennek oldására megkóstoltam, és már nem is volt annyira rossz a cérnametélttel készült desszert, de úgy gondoltam, valami nem stimmel ezzel, szétnézve a receptek között találtam spagettiset, gondoltam, na majd én. Az első benyomás a családnál lelkesítő volt, egy két negatív megjegyzés ellenére, amit én építő kritikának fogtam fel. Tovább gondolva a dolgokat, került elő az aszúba áztatott mazsola, mely kicsit elbolondítja az egészet, kétfajta tészta az aljára stb., meg kell kóstolni és élvezni a különbséget. Barátaim, családom nem szereti kóstolgatni, Ők még egy szeletet kérnek, és nincs mit a hűtőbe tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek