Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos sertéscomb

Spenótos sertéscomb
Spenótos sertéscomb
130 perc / előkészület: 40 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok spenót lapult a mélyhűtő aljában, viszont nem szerettem volna a "hagyományos" módon elkészíteni. Ez lett belőle...

hozzávalók / 3 adag

Húshoz

Körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és a már margarinnal kikent tepsibe helyezzük őket egymás mellé.
  2. Közben a spenótot feltesszük főni, majd néhány kanál joghurttal és fokhagymával forrásig főzzük tovább.
  3. Amikor a spenót elkészül, ráöntjük a hússzeletekre. Lereszeljük a sajtot, majd kikeverjük a tejföllel, egy tojással és a fűszerekkel.
  4. Alacsony hőfokon, kicsi lángon 1-1,5 órát sütjük.
  5. Míg sül, elkészítjük a bulgurt. Olívaolajon egy vékonyra szeletelt hagymát megdinsztelünk, fűszerezzük, majd ráöntjük a bulgurt és a kétszeres mennyiségű vizet. Fedő alatt, kicsi lángon kb. 20 perc alatt elkészül.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 266
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

bnézsu

Mióta szakács: 2014.06.19.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos sertéscomb bulgurral, spenóttal rakott sertéshús, spenótos hús csőben sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1290
sertéscomb 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
margarin 1 ek
spenót 450 g
joghurt 40 g
fokhagyma 2 gerezd
sajt 25 dkg
tejföl 150 g
szerecsendió 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
tojás 1 db
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
bulgur 2 bögre
víz 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint