r
Nosalty Logó

Rakott hagyma

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Rakott hagyma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4362.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    1505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 2067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérszeletekről levágjuk a héjat. A kenyérbelet apró kockákra vágjuk, és egy tálkában összekeverjük két evőkanál tejföllel. A hagymákat pucolás után félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A darált húst összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a kakukkfűvel.
  2. Egy kis méretű tepsit vagy jénaitálat megkenünk olajjal. Ebbe egyenletesen elterítjük az épphogy csak tejfölös kenyérkockákat. Erre egyenletesen elosztjuk a fűszeres darált húst.
  3. Egy mély tálban elkeverjük a tojásokat és a négy kanál tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a szeletelt hagymát. A tejfölös hagymával beborítjuk a tepsiben várakozó húst.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. Amikor szép szép aranysárgára sült, kivesszük a sütőből, és langyosra hűtjük. Tálalás előtt megszórjuk aprított snidlinggel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6323
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott hagyma
Lizinka_ 589 recept

Ez az étel bizonyíték arra, hogy a hagymát milyen változatos módon lehet elkészíteni. A kakukkfüves hús nagyszerűen harmonizál a tejfölös hagymával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?