r
Nosalty Logó

Csirkemell kuglóf 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Csirkemell kuglóf 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 527 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4209 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 527 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    378.5 g

Zsír

  • Összesen
    258.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11394.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    4230 mg
  • Nátrium
    4187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2631 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    1149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    2154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1999 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    7541 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5616 micro
Összesen 4209 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kifilézzük, vékony szeletekre majd csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A sajtot, sonkát vagy bármilyen felvágottat csíkokra vágjuk. (Én most füslit is tettem bele.)
  3. A gombát megpucoljuk és a többi zöldséggel megmossuk.
  4. A metélőhagymát, vöröshagymát és petrezselymet apróra vágjuk.
  5. A paprikákat és gombát vékony csíkokra szeleteljük.
  6. A tejfölt 4 db tojással és1 ek liszttel kikeverjük.
  7. Serpenyőben egy kevés olaj és vaj keverékében megdinszteljük a hagymát, metélőhagymát, gombát és paprikát. Megszórjuk sóval, borssal és petrezselyemmel.
  8. Kiszedjük egy tányérra.
  9. Ugyanebbe a zsiradékba dobjuk a csíkokra vágott csirkemellet és megpirítjuk.
  10. A kuglóf formát kikenjük vajjal és elkezdjük rétegezni az előkészített hozzávalókat.
  11. Első réteg csirkemell csíkok, második réteg felvágott, harmadik réteg dinsztelt gombás keverék.
  12. Ezt leöntjük a tojásos tejföl felével és a csíkokra vágott sajt felével.
  13. 4 db nyers tojást (felverés nélkül) ráütünk a rétegekre. (vigyázunk, hogy a sárgája egybe maradjon)
  14. Megint csirkemell csíkok, felvágott és gombás réteg, majd legfelülre csirkemell csíkok kerülnek.
  15. Ráöntjük a tojásos tejföl másik felét is és megszórjuk egy kevés sajttal.
  16. A formát lefóliázzuk és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát és még 15-20 percig sütjük 165 fokon.
  17. Ha kész, a formából 15 perc pihenés után borítsuk ki egy másik tálra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23X13
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7667
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 20.

Ajánló

Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valahol az interneten találtam ezt a receptet és mint minden receptet, ezt is átformáltam. Nagyon szeretjük a hagyma, gomba, petrezselyem és paprika keverékét, így került ebbe a receptbe is.

Hozzászólások (2)

Bató Edit

Erika, ez isteni lehet! Szívesen megkóstolnám. A fotód is igazi remekm?. Gratulálok! Edit.

bokine

Kedves Edit! Igen ez egy fenséges étek és nem utolsó sorban gyönyör?. A vendégek mindig "dobnak egy hátast" t?le. Köszönöm a gratulációt. :-D Üdv:Erika

Törölt felhasználó

Ez valami csuda, de azért szeretnék kérdezni, mert tervezem elkészíteni. Jól értem, a két réteg közé kell önteni 4 db. nyers tojást egyben? Köszönöm a választ.

bokine

Kedves mézescsupor! Igen, jól értetted, hogy a rétegek közé kell ütni a 4-5 nyers tojást, és amikor megsül és szeleteled, ott lesz a f?tt tojás sárgája. De csak egy sorba tedd (a képen a második mozaik balról). Csirkemell csíkok, felvágott, gombás ragu, tejfölös lötyi, sajt és most a 4 tojás. Aztán megint csirkemell, felvágott, gombás ragu,sajt, utolsó csirkemell, tejfölös lötyi, sajt ... Írd meg légy szíves, hogy sikerült és hogy ízlett kedves családodnak. Jó f?z?cskézést!!! Erika

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.