Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell kuglóf 2.

Csirkemell kuglóf 2.
Csirkemell kuglóf 2.
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahol az interneten találtam ezt a receptet és mint minden receptet, ezt is átformáltam. Nagyon szeretjük a hagyma, gomba, petrezselyem és paprika keverékét, így került ebbe a receptbe is.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kifilézzük, vékony szeletekre majd csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A sajtot, sonkát vagy bármilyen felvágottat csíkokra vágjuk. (Én most füslit is tettem bele.)
  3. A gombát megpucoljuk és a többi zöldséggel megmossuk.
  4. A metélőhagymát, vöröshagymát és petrezselymet apróra vágjuk.
  5. A paprikákat és gombát vékony csíkokra szeleteljük.
  6. A tejfölt 4 db tojással és1 ek liszttel kikeverjük.
  7. Serpenyőben egy kevés olaj és vaj keverékében megdinszteljük a hagymát, metélőhagymát,  gombát és paprikát. Megszórjuk sóval, borssal és petrezselyemmel.
  8. Kiszedjük egy tányérra.
  9. Ugyanebbe a zsiradékba dobjuk a csíkokra vágott csirkemellet és megpirítjuk.
  10. A kuglóf formát kikenjük vajjal és elkezdjük rétegezni az előkészített hozzávalókat.
  11. Első réteg csirkemell csíkok, második réteg felvágott, harmadik réteg dinsztelt gombás keverék.
  12. Ezt leöntjük a tojásos tejföl felével és a csíkokra vágott sajt felével.
  13. 4 db nyers tojást (felverés nélkül) ráütünk  a rétegekre. (vigyázunk, hogy a sárgája egybe maradjon)
  14. Megint csirkemell csíkok, felvágott és gombás réteg, majd legfelülre csirkemell csíkok kerülnek.
  15. Ráöntjük a tojásos tejföl másik felét is és megszórjuk egy kevés sajttal.
  16. A formát lefóliázzuk és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát és még 15-20 percig sütjük 165 fokon.
  17. Ha kész, a formából 15 perc pihenés után borítsuk ki egy másik tálra.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23X13 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 535
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gombás-rakott csirkemell kuglófformában

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-20 13:11

Ez valami csuda, de azért szeretnék kérdezni, mert tervezem elkészíteni. Jól értem, a két réteg közé kell önteni 4 db. nyers tojást egyben? Köszönöm a választ.

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-10-20 13:41

Kedves mézescsupor! Igen, jól értetted, hogy a rétegek közé kell ütni a 4-5 nyers tojást, és amikor megsül és szeleteled, ott lesz a főtt tojás sárgája. De csak egy sorba tedd (a képen a második mozaik balról).
Csirkemell csíkok, felvágott, gombás ragu, tejfölös lötyi, sajt és most a 4 tojás. Aztán megint csirkemell, felvágott, gombás ragu,sajt, utolsó csirkemell, tejfölös lötyi, sajt ...
Írd meg légy szíves, hogy sikerült és hogy ízlett kedves családodnak. Jó főzőcskézést!!! Erika

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-10-20 12:23

Erika, ez isteni lehet! Szívesen megkóstolnám. A fotód is igazi remekmű. Gratulálok! Edit.

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-10-20 12:40

Kedves Edit! Igen ez egy fenséges étek és nem utolsó sorban gyönyörű. A vendégek mindig "dobnak egy hátast" tőle. Köszönöm a gratulációt. :-D Üdv:Erika

518
csirkemell filé 100 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
gomba 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
snidling 1 csokor
sonka 20 dkg
paprika 2 db
tojás 8 db
sajt 15 dkg
tejföl 4 dl
finomliszt 1 evőkanál
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint