Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás cannelloni

Spenótos-ricottás cannelloni
Spenótos-ricottás cannelloni
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gál Zsuzsa és Netzer Helga receptje szerint. Zsenik.

hozzávalók / 4 adag

A cannellonihoz

A paradicsomszószhoz és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiolvasztott és lecsöpögtetett spenótot összekeverjük a túróval és a tojással.
  2. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Belenyomjuk a fokhagymát.
  4. A spenótos-túrós masszát a canneloni tésztákba töltjük.
  5. Kivajazott tepsibe rakjuk őket és aláöntünk egy pici vegetás vizet.
  6. A paradicsomszószt ízesítjük (só, bors, cukor), majd befedjük vele a csövecskéket.
  7. A tetejére sajtot teszünk és 30 percig sütjük 170 C fokon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 56 162
elküldve: 13
receptkönyvben: 744
elkészítve: 40/51
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kócs Judit

Mióta szakács: 2009.10.06.
24 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spenótos-túrós cannelloni, spenótos-túrós töltött tészta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1371andrea
1371andrea / 1371andrea Wed, 2018-03-07 22:30

Kedves Judit!
Isteni ez a recept. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól harmonizál a túró a spenóttal és a paradicsommal. Kiadós, laktató étel. Páromnak is ízlett, bár kereste benne a húst. :) Többször el fogom készíteni. Szép estét!

zsófikacsa
zsófikacsa Sun, 2013-10-20 07:53

Ez finom. De lehet ezt más tésztával is csinálni, ha nincs otthon canelloni. Én egyszerüen a spenótot összekevertem az otthon éppen található száraztésztával (ezúttal penne), majd beleraktam a tepsibe, rá a paradicsom meg a sajt, aztán sülhet. Finom lett! Így gyorsabb, mert nem kell szórakozni a canelloni töltögetésével. Egy ötlet lusta szakácsoknak :-)

Browney
Browney Wed, 2013-10-02 18:20

Ma megcsináltam, bár kicsit variáltam a szósszal-nem kellett volna. Először csináltam, így aki hozzám hasonlóan kezdő cannellonit illetően,annak jó tanács: ne készítsd el előre,hogy majd este bedobod a sütőbe! a szószt nem öntöttem rá (gondoltam szétázna), így szétázás helyett szétszáradt, lapátolhattam át a tölteléket új csövekbe.Nekem a leves íz nem passzolt hozzá, és sajnos a mártás nagyon összeállt (sok lehetett a liszt,illetve tettem bele egy tojást is,mint a carbonara szószba,na ezt sem kellett volna). Külön a töltelék és a szósz is finom volt,de legközelebb még intenzívebben fokhagymázom,fűszerezem,mert a tészta kicsit elvette az ízét.
A receptet nagyon köszönöm,nem adom fel a próbálkozást,és legközelebb hű maradok hozzá:) Remélem a tanácsaim segítenek másoknak is....

fincus14
fincus14 Wed, 2012-08-15 16:06

Tegnapi ebéd volt, nagyon finomra sikerült! Én is tejszínnel készítettem. De a profi canelloni főzőktől kérdezném, hogy hogyan töltik meg? Nekem azonnal kifolyt és úszott a konyha :D

Browney
Browney Wed, 2013-10-02 18:23

Szia! Nem vagyok profi, de én kiskanállal töltögettem, a csövet egy tányérra állítottam,így nem potyogott ki,és a kiskanál végével tuszkoltam bele a tölteléket.Én a 250grammos spenót felét tettem a 250grammos túróhoz,nem lett folyós.

vadkapor
vadkapor Sun, 2011-07-10 13:21

Nagy sikere volt, szuper recept, köszönöm! Paradicsom és vegetás víz helyett fűszerezett tejszínt és vizet öntöttem rá, kb 1:1 arányban úgy, hogy jól ellepje a tésztát. A canellonit előtte kicsit előfőztem, sajnos összetapadt és elszakadt tőle jópár tésztacső, emiatt legközelebb szárazon töltöm, és még több levet teszek rá/alá.

giuditta25
Szofika / giuditta25 Sat, 2010-11-13 01:27

Sziasztok!En kiserletezo cannellonis vagyok: altalaban 3-4 percig elofozom a tesztat es ugy toltom be. Legutobb nyersen toltottem be,mert mindenhol ugy olvastam, hogy nem kell elofozni, es ontottem ala boven tejszint, a teteje ropogosra sult, de nem fott meg :(
De majd ezt a receptet is kiprobalom:)

tundi-bundi
tundi-bundi Sun, 2010-11-07 16:34

Nekem nem nagyon illik a spenóthoz a paradicsom. Legközelebb fehér mártásban fogom elkészíteni.

szépróza
szépróza / szépróza Wed, 2010-08-25 12:27

akkor már inkább tejföl, a paradicsomlé nem passzol ehhez a kajához - legalábbis az én szám íze szerint...
amúgy nagyon jól hangzik :-) és lasagne-nak is el tudnám képzelni...

kocsjudit
Kócs Judit / kocsjudit Fri, 2009-11-13 10:06

Én mindig szárazon töltöm, de a sütés végén nagyra nő és megpuhul. Ezért kell alá a húsleveslé.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-12 20:44

Kedves Judit!
A canellonit szárazon, vagy kicsit előfözve kell megtölteni?

507
tehéntúró 25 dkg
spenót 45 dkg
cannelloni 250 g
tojás 2 db
bazsalikom 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
ételízesítő 1 kávéskanál
konzerv paradicsom 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
mozzarella 10 dkg