r
Nosalty Logó

Spárgás tagliatelle toscan módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spárgás tagliatelle toscan módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 725 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2045.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2534 micro
Összesen 1452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bőven sós vízben feltesszük főni, és "al dente"-re főzzük.
  2. Közben a spárgákat apró darabra vágjuk úgy, hogy a csúcsait kb. 2,5 cm nagyságúra hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
  3. A hagymát az olajon elkezdjük párolni, s amikor már üveges, beletesszük a fokhagymát. 1-2 perc után, amikor a fokhagymának már érezzük az illatát, beletesszük a spárgadarabokat, és hozzáadjuk a sima vizet, s kb. 15 percig pároljuk, amíg meg nem puhul a spárga szintén "al dente"-re (ez spárgától is függ, lehet több és kevesebb is mint 15 perc, a lényeg, hogy megpuhuljon).
  4. Amikor már szinte teljesen készen van, hozzáadjuk a tejet és az 1 dl főzőlevet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, s pár perc alatt krémesre sűrítjük.
  5. Ekkor beletesszük a tésztát - amit nem öblítünk le, mert akkor lemossuk róla a sót -, 1-2 percig a tűzön összeforgatjuk, s tányérra tesszük. Megszórjuk ízlés szerint reszelt parmezánnal.
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2736
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszinte leszek, amikor tombol a meleg odakint, nagyon nehéz rászánnom magam, hogy a konyhában tüsténkedjek. De mivel nem kifejezetten bírom ki 4-5 napnál tovább fakanál nélkül, igyekszem mindig finom, de egyszerű ételeket az asztalra varázsolni. Ilyen ez a tésztaétel is, melyet a Toscan utamon tanultam meg, amikor a Delimano jóvoltából 1 hetet Chianti tartományban tölthettem egy főzőkurzuson.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?