Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos spárgaleves

Joghurtos spárgaleves
Joghurtos spárgaleves
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azoknak ajánlom, akik szeretik a hűs joghurtos leveseket. Nagyon könnyű!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A spárgát megtisztítjuk, 3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben kifőzzük. A főzővízbe teszünk fél evőkanál cukrot. A sárgát 10-12 percig főzzük, majd leszűrjük. A spárga levéből 1 csészényit félreteszünk, valamint a tálaláshoz félreteszünk egy pár spárga hegyet.
  2. A spárgát turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 1 csésze spárgalevet, 1 csésze csirkehúslevest, 1 joghurtot, citromfüvet, sót és a citromlét, majd jól összekeverjük.
  3. A pirított zsemlekockát összekeverjük az apróra vágott főtt tojással, és sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a levesre helyezzük, és a spárga hegyekből is teszünk a tányérba.
  4. Hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 315
elküldve: 5
receptkönyvben: 244
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

spárgaleves joghurttal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-12 15:26

Meglepően finom leveske. Joghurttal még nem készítettem krémlevest, de ehhez pont passzol. :)
Köszi a receptet.

186
fehér spárga 0.5 kg
joghurt 2.5 dl
csirke alaplé 2.5 dl
0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
kruton 10 dkg
főtt tojás 1 db
citromfű 1 ek
fehér bors 0 ízlés szerint