Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves Évi néni konyhájából

Spárgakrémleves Évi néni konyhájából
Spárgakrémleves Évi néni konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elmentem az Ázsia Bt-be, és ha már ott jártam, ki nem hagytam volna a vásárcsarnokot. Persze megint belebotlottam egy szép csokor spárgába, ami hamar a fazekamban végezte.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgák alját letörjük (ahol eltörik, onnan már nem fás), a fejét külön tesszük, a többit feltesszük főni a húslevesbe a fűszerekkel és a krumplival együtt úgy 10 percre.  (A spárgafejeket a leves fölé tettem egy külön párolóedénybe lefedve 3-4 percre. Ki lehet főzni 2 perc alatt sós vízben.)
  2. Ha megfőtt, leturmixoljuk.
  3. A vajból, lisztből és a tejszínből besamelt készítünk, amivel besűrítjük a levest, majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom levét és héját. Egyszer még átforgathatjuk, hogy homogén legyen.
  4. Tálalásnál díszíthetjük a spárgafejekkel, szezámmaggal, reszelt sajttal vagy amit szeretünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 601
elküldve: 4
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgás krémleves, spárgakrémleves citromosan, krémleves zöldspárgából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-05-31 18:18

Szuper. Te is zöldből készítetted? Az sokkal zsengébb.Köszönöm, hogy megírtad. Üdv: Évi néni

Konkie
Konkie Fri, 2013-05-31 15:58

Nagyon fincsi lett, köszönöm a receptet :) Most készítettem először spárgát, de biztos nem utoljára!

207
zöldspárga 50 dkg
csirke alaplé 8 dl
újkrumpli 10 dkg
petrezselyem 1 ek
joghurt 2 dl
főzőtejszín 2 dl
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
rizsliszt 2 púpozott ek
citrom 0.5 db
szerecsendió 1 csipet
fehér bors 1 csipet
szezámmag 1 ek
parmezán sajt 3 dkg