Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamecetes zöldspárga krémleves

Balzsamecetes zöldspárga krémleves
Balzsamecetes zöldspárga krémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az innen megmaradt spárgaszárak hívták életre ezt a tavaszi krémlevest. Kicsit aggódtam, de intenzív spárga íze lett a spárgacsúcsok nélkül is. (Normális esetben persze egész spárgából készítsük.)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgaszárakat 2-3 centiméteres darabokra vágjuk, beletesszük a főzőlébe, hozzáadunk még egy kis vizet és puhára főzzük.
  2. Botmixerrel vagy turmixban pépesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, sóval és kevés szerecsendióval ízesítjük. Jó minőségű, sűrű balzsamecetből csepegtetünk hozzá ízlés szerint.
  3. Összeforraljuk, tálalás előtt kissé felhabosítjuk (ha nem, az sem baj) és ehetjük is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 132
elküldve: 2
receptkönyvben: 144
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

194
zöldspárga 500 g
zöldség alaplé 350 ml
víz 100 ml
habtejszín 100 ml
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
balzsamecet 10 csepp