r
Nosalty Logó

Balzsamecetes zöldspárga krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Balzsamecetes zöldspárga krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 193 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 387 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgaszárakat 2-3 centiméteres darabokra vágjuk, beletesszük a főzőlébe, hozzáadunk még egy kis vizet és puhára főzzük.
  2. Botmixerrel vagy turmixban pépesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, sóval és kevés szerecsendióval ízesítjük. Jó minőségű, sűrű balzsamecetből csepegtetünk hozzá ízlés szerint.
  3. Összeforraljuk, tálalás előtt kissé felhabosítjuk (ha nem, az sem baj) és ehetjük is.
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 31328
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az innen megmaradt spárgaszárak hívták életre ezt a tavaszi krémlevest. Kicsit aggódtam, de intenzív spárga íze lett a spárgacsúcsok nélkül is. (Normális esetben persze egész spárgából készítsük.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...