Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárgakrémleves Fahéj konyhájából

Zöldspárgakrémleves Fahéj konyhájából
Zöldspárgakrémleves Fahéj konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg nem is krémlevest akartam készíteni. Van egy nagyon jó spárgaleves receptem, de ahhoz elmaradhatatlan a petrezselyemzöld. Az épp nem volt itthon, így végre előkerestem egyik ősrégi szakácskönyvem spárgakrémleves receptjét, azt főztem meg hát némi változtatással. Emlékszem, hajdanán, ha szemem elé került ez a recept, csak rálegyintve továbblapoztam, mert se krémleveseket, se spárgát nem készítettem akkoriban. Édesanyám konyhájában ugyanis nem volt szokás. Csak annyit mondhatok: igen nagy kár. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalás előtt ízesíthetjük kevés citromlével. Viszont ha a tejföl eléggé savanykás, erre nincs is szükség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon a lisztet megfuttatjuk, majd felengedjük a tejjel.
  2. Felforraljuk, hozzáadunk 5 dl vizet, a 3 cm-es darabokra vágott spárgát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a többi fűszert, és kis lángon, lefedve kb. 15 percig főzzük.
  3. Belekeverjük a tejfölt, a cukrot, majd az egészet botmixerrel vagy turmixszal pürésítjük, és még egyszer felfőzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 803
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgakrémleves, zöldspárgaleves, kakukkfüves spárgakrémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

204
zöldspárga 30 dkg
vaj 2 dkg
finomliszt 1 dkg
tej 5 dl
tejföl 1.5 dl
kakukkfű 1 teáskanál
borsikafű 1 kávéskanál
tárkony 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
víz 5 dl