Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgaleves Hollandiából

Spárgaleves Hollandiából
Spárgaleves Hollandiából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vágytam egy jó spárgalevesre. Amikor ezzel a recepttel találkoztam, egyből megtetszett a hozzávalók alapján. Valahogy így képzeltem a spárgalevest.

hozzávalók / 4 adag

a leveshez

a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

a leveshez

  1. A spárgát megmossuk, megpucoljuk, a végét levágjuk. A lepucolt, levágott részeket egy fazékba tesszük, mellédobjuk a leveskockát, és felöntjük a vízzel. Forrástól számítva 20 percig főzzük. Majd a lét leszűrjük.
  2. A póréhagymát megmossuk, a zöld részét levágjuk, és a fehér részét felszeleteljük. A vajon 5 percig pirítjuk, majd a liszttel még 2 percig, és felöntjük a leszűrt lével. Forrástól számított 5 percig főzzük. Az idő leteltével beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük.
  3. A 2 cm-es darabokra vágott spárgát beledobjuk a levesbe, és forrástól számítva 10 percig főzzük lassú tűzön, amíg elkészül.

a tálaláshoz

  1. Két tojást keményre főzünk, és villával összetörjük.
  2. A sonkát eldaraboljuk, és a leves mellé szervírozzuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 891
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Majam

Mióta szakács: 2014.01.12.
8 recept

receptjellemzők

konyha: holland
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgakrémleves, tejszínes spárgakrémleves, spárgakrémleves tojással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cumpus
cumpus Sun, 2017-04-30 12:09

Miért kell a gagyi leveskockával mindent egyenízesíteni?

238
fehér spárga 50 dkg
póréhagyma 1 db
víz 1.3 l
leveskocka 2 db
vaj 30 g
finomliszt 30 g
főzőtejszín 125 ml
főtt tojás 2 db
sonka 50 g
petrezselyem 1 csokor