Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos spárgakrémleves piros chilihússal

Sáfrányos spárgakrémleves piros chilihússal
Sáfrányos spárgakrémleves piros chilihússal
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Népszabadság Top 100 étterem kiadványában az egyik tesztelt ételem.
Egyébként Magyarország 55.legjobb étterme lettünk szerintük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Chardonnay barrique

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Végy egy thermomixet 300e forintért, majd.....Én abban készítettem, de e nélkül is csináltam már botmixerrel és "szinte" nincs is különbség.
  2. Szóval a spárgát alaposan meghámozom, a fás alját levágom, sós vízben puhára főzöm.
  3. Kiveszem a főzővízből a spárgát és visszaforralom a felére, azaz 3 dl-re, így egy intenzív spárga alaplevet kapok, amiben leturmixolom a főtt spárgát.
  4. Hozzáadom a tejszínt, a fehérbort, majd a vajban fölmelegített sáfránnyal ízesítem és addig turmixolom, míg homogén nem lesz. Blansírozott spárgarüggyel és chilivel díszítem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 604
elküldve: 0
receptkönyvben: 133
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ivett1975
ivett1975 Tue, 2013-05-28 09:11

Szia!

Nekem szimpatikus a recepted, szeretném megcsinálni. Elnézést a - talán - butuska kérdésért, de édes vagy száraz bor kell bele?
Van, aki cukorral főzi a spárgát, így azt gondolnám édes bor kell. Nem jól gondolom? (Én még soha nem főztem spárgás ételt)

zsofifa
zsofifa / zsofifa Sun, 2012-05-06 00:04

Kedves Gergő!
Én is megfőztem ma a levesedet. A sáfrányból biztos, hogy 1 g-ot kell beletenni? A Kotányi-s valódi sáfrány 0, 12 g. Én nem egész egy ilyen csomagot tettem dupla adag leveshez, és így is elég domináns lett benne a sáfrány, úgyhogy miután felforrt, gyorsan leszűrtem a tetejéről az oda felúszó fűszert.
A leves egyébként nagyon finom, és gyönyörű sárga színe lett a sáfránytól. Remélem, a holnapi, hagyományos magyar konyhához szokott idős vendégeimnek is ízleni fog. :-) A férjemmel már megkóstoltattam, és neki ízlett. Nem említettem neki, hogy sáfrány van benne. :-)))

Andirea
Andirea Tue, 2011-09-06 23:43

Ma elkészítettem, nagyon ízletes a borral, chilivel és sáfránnyal. Én az összeturmixolás után még egyet rottyantottam rajta, hogy az alkohol elpárologjon. Következő alkalommal 3x akkora mennyiséget csinálok, hogy másnapra is kitartson és kicsit kevesebb bort teszek bele. Köszönöm a receptet! :)

modosa
modosa / modosa Fri, 2009-07-03 12:20

Gergő, én eddig boldogságban éltem kis konyhám szerény eszközei közt.
Hála Neked (Thermomix), mostantól e boldogságnak vége....egészen addig, míg nem lesz nekem is egy ilyen... :)

198
fehér spárga 500 g
habtejszín 1.5 dl
alaplé 3 dl
vaj 20 g
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sáfrány 1 g
chili 1 db
zöldspárga 3 db