Nosalty Logó

Sáfrányos spárgakrémleves piros chilihússal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sáfrányos spárgakrémleves piros chilihússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 786 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 60 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 198 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    2353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3529 micro
Összesen 786 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Végy egy thermomixet 300e forintért, majd.....Én abban készítettem, de e nélkül is csináltam már botmixerrel és "szinte" nincs is különbség.
  2. Szóval a spárgát alaposan meghámozom, a fás alját levágom, sós vízben puhára főzöm.
  3. Kiveszem a főzővízből a spárgát és visszaforralom a felére, azaz 3 dl-re, így egy intenzív spárga alaplevet kapok, amiben leturmixolom a főtt spárgát.
  4. Hozzáadom a tejszínt, a fehérbort, majd a vajban fölmelegített sáfránnyal ízesítem és addig turmixolom, míg homogén nem lesz. Blansírozott spárgarüggyel és chilivel díszítem.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17861
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 27.

Ajánló

Chardonnay barrique

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Népszabadság Top 100 étterem kiadványában az egyik tesztelt ételem. Egyébként Magyarország 55.legjobb étterme lettünk szerintük.

Hozzászólások

modosa

Gerg?, én eddig boldogságban éltem kis konyhám szerény eszközei közt. Hála Neked (Thermomix), mostantól e boldogságnak vége....egészen addig, míg nem lesz nekem is egy ilyen... :)

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem, nagyon ízletes a borral, chilivel és sáfránnyal. Én az összeturmixolás után még egyet rottyantottam rajta, hogy az alkohol elpárologjon. Következ? alkalommal 3x akkora mennyiséget csinálok, hogy másnapra is kitartson és kicsit kevesebb bort teszek bele. Köszönöm a receptet! :)

zsofifa

Kedves Gerg?! Én is megf?ztem ma a levesedet. A sáfrányból biztos, hogy 1 g-ot kell beletenni? A Kotányi-s valódi sáfrány 0, 12 g. Én nem egész egy ilyen csomagot tettem dupla adag leveshez, és így is elég domináns lett benne a sáfrány, úgyhogy miután felforrt, gyorsan lesz?rtem a tetejér?l az oda felúszó f?szert. A leves egyébként nagyon finom, és gyönyör? sárga színe lett a sáfránytól. Remélem, a holnapi, hagyományos magyar konyhához szokott id?s vendégeimnek is ízleni fog. :-) A férjemmel már megkóstoltattam, és neki ízlett. Nem említettem neki, hogy sáfrány van benne. :-)))

ivett1975

Szia! Nekem szimpatikus a recepted, szeretném megcsinálni. Elnézést a - talán - butuska kérdésért, de édes vagy száraz bor kell bele? Van, aki cukorral f?zi a spárgát, így azt gondolnám édes bor kell. Nem jól gondolom? (Én még soha nem f?ztem spárgás ételt)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek