Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárgakrémleves

Zöldspárgakrémleves
Zöldspárgakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, finom tavaszias leves. Eddig valamiért mostoha volt a spárga, méltánytalanul mellőztem és csak nemrég vettem fel a családi étlapra, van mit pótolnom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárga fás végeit lepattintjuk, majd folyó víz alatt jól megmossuk őket, ezután a fejrészeket levágjuk és félretesszük, a többit karikára vágjuk.
  2. Az olvasztott vajon üvegesre pároljuk egy csipet sóval a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit és a felkarikázott spárgát, és rövid ideig együtt pároljuk.
  3. Ezután felöntjük az alaplével, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük.
  4. Közben a tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, a kész levest krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tojásos tejfölt, és azzal is simára dolgozzuk.
  5. Végül visszaöntjük a főzőedénybe, hozzáadjuk a spárgafejeket, és pár perc alatt készre főzzük, ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk, cukrozzuk, és beállítjuk az ízét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 162
össznézettség: 62 221
elküldve: 8
receptkönyvben: 87
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves zöld spárgából, spárgás krémleves, spárgaleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

265
zöldspárga 50 dkg
újkrumpli 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 5 dkg
tejföl 200 g
tojássárgája 1 db
alaplé 7 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
cukor 2 csipet