r
Nosalty Logó

Mamám spárgalevese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mamám spárgalevese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 166 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 663 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 37 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 166 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4330 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    3406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1644 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2931 micro
Összesen 663 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 37 Kcal

Hozzávalók

Leves

Levesbetét

Elkészítés

Leves

  1. A spárgát főzzük pár percig az alaplében.
  2. Ha kész, szedjük ki a levesből, és tegyük félre.
  3. A tejfölt keverjük ki a két tojássárgájával és a liszttel, majd merjünk ki egy merőkanállal a levesből, és ezt is keverjük hozzá, majd az egészet öntsük vissza levesbe.

Levesbetét

  1. A spárgát is tegyük vissza a levesbe. Amíg újra rottyan egyet, verjük kemény habbá az aprított petrezselymet a tojásfehérjével és egy kevés sóval.
  2. Ha kész, kanállal adagoljuk a habot a levesbe, és kész is!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13121
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A mi családi receptünk nem krémleves, és cseppet sem hagyományos. Ami megadja a koronáját, az a szuper levesbetét, ami belekerül. Ez nem más, mint a tojásfehérje felvert habja. Emlékszem mennyire imádtam gyerekkoromban, amikor mamám készítette. Leginkább egy madártejre hasonlított, amit akkoriban igen mókásnak találtam.

Hozzászólások

Hozzávalók

Leves

Levesbetét

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?