Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mamám spárgalevese

Mamám spárgalevese
Mamám spárgalevese
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi családi receptünk nem krémleves, és cseppet sem hagyományos. Ami megadja a koronáját, az a szuper levesbetét, ami belekerül. Ez nem más, mint a tojásfehérje felvert habja. Emlékszem mennyire imádtam gyerekkoromban, amikor mamám készítette. Leginkább egy madártejre hasonlított, amit akkoriban igen mókásnak találtam.

hozzávalók / 4 adag

Leves

Levesbetét

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A spárgát főzzük pár percig az alaplében.
  2. Ha kész, szedjük ki a levesből, és tegyük félre.
  3. A tejfölt keverjük ki a két tojássárgájával és a liszttel, majd merjünk ki egy merőkanállal a levesből, és ezt is keverjük hozzá, majd az egészet öntsük vissza levesbe.

Levesbetét

  1. A spárgát is tegyük vissza a levesbe. Amíg újra rottyan egyet, verjük kemény habbá az aprított petrezselymet a tojásfehérjével és egy kevés sóval.
  2. Ha kész, kanállal adagoljuk a habot a levesbe, és kész is!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 900
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: francia
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

164
fehér spárga 1 csomag
alaplé 1 l
tojássárgája 2 db
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 1.5 dl
tojásfehérje 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint