r
Nosalty Logó

Spanyol madár

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Spanyol madár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6286 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    1841 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.1 g

Zsír

  • Összesen
    522.8 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9288.1 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2636 mg
  • Nátrium
    5612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1865.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1370 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    1443 micro
Összesen 6286 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marharostélyos szeleteket kiklopfoljuk. Elkészítjük a pácot: a mustárt, sót, borsot összekeverjük, és megkenjük vele a hússzeleteket.
  2. A húsba belerakunk negyed tojást, negyed uborkát, 1 karika kolbászt és 1 csík szalonnát. Feltekerjük, és fogpiszkálóval (vagy hústűvel) összetűzzük. Az összes hússzelettel ugyan így csináljuk.
  3. Felforrósítjuk a zsírt, és belerakosgatjuk a húsokat, pirosra sütjük benne minden oldalát nagy lángon. Majd kiszedjük egy tálra a húsokat, és apróra vágott hagymát megdinsztelünk a kisült húsos zsírban.
  4. Rászórunk 1ek lisztet a hagymára, elkeverjük, majd erre rá a fűszereket, a pirospaprikát, köményt, sót, sűrített paradicsomot, 2 dl vörösbort és a vizet. Ezt forrásig hagyjuk, keverjük, és visszarakosgatjuk a húsokat. Fedő alatt lassú lángon főzzük készre kb 45 perc alatt.
  5. Közben időnként forgatjuk a húsokat.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 132
  • Össznézettség: 55285
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 27.

Ajánló

Rizzsel vagy krumplis knédlivel ajánlom. Mielőtt fogyasztjuk, a fogpiszkálókat ki kell húzkodni a göngyölt húsokból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyol madár
Smaragd konyha 149 recept

Ez egy cseh specialitás. Göngyölt hús, aminek semmi köze a madárhoz :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!