r
Nosalty Logó

Spaghetti con ruccola e langoustini

Hobbychef
Spaghetti con ruccola e langoustini
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

589
Kalória
26.3g
Fehérje
87.6g
Szénhidrát
12.6g
Zsír
232g
Víz
49.4g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4598 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    1767 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    262.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    696.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    2199 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3259 micro
Összesen 1774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    369 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat és a bazsalikomleveleket aprítjuk, a paradicsomokat félbevágjuk, majd szeleteljük. A citromból vágunk egy szeletet.
  2. A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  3. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hagymákat elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a fokhagymát, s rávágjuk a chilipaprikákat.
  4. Beletesszük a paradicsomot, az olívabogyókat, a bazsalikomleveleket, fűszerezzük, locsolunk rá chiliszószt, facsarunk bele citromlevet, beletesszük a rákokat.
  5. Kis idő elteltével öntünk bele egy pohárnyi fehérbort.
  6. Majd kivesszük a rákokat, ha a tészta már al dente megfőtt, rászedjük a szószra, összekeverjük.
  7. Végül elzárjuk a tűzhelyet, a tésztához keverjük a rukkolát, tálalunk.
  8. Egy tányérra szedünk a tésztából, ráteszünk egy langoustine-t, megszórjuk a sajttal, s díszítjük chili paprikával és bazsalikomlevéllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Vettem a hipermarketben akciósan kicsi rákot. Bár ők langusztának árulták, szerintem scampi volt. A languszta egy jól megtermett rák, hatalmas ollókkal. A magyarban elég nagy összevisszaság van a rákok elnevezésében. Nem hiszem, hogy ez azért van, mert nincs tengerünk, 100 éve még volt. S ma is sok magyar, aki teheti, ellátogat az Adriára vagy más, tengerparti országba. Valószínűleg az olasz langoustine név okoz galibát, s így fordították langusztának. A languszta angol megfelelője a lobster, egy tekintélyt parancsoló rák, félelmetes ollókkal, nem véletlen, hogy élve való árusításkor szalaggal átkötözik. Utánanéztem a Google fordítóban, bár nem veszem szentírásnak, magyarul norvég homárnak hívják. Nos, legyen bármi is a neve, egy csemege.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek