Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spaghetti con ruccola e langoustini

Spaghetti con ruccola e langoustini
Spaghetti con ruccola e langoustini
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem a hipermarketben akciósan kicsi rákot. Bár ők langusztának árulták, szerintem scampi volt. A languszta egy jól megtermett rák, hatalmas ollókkal.
A magyarban elég nagy összevisszaság van a rákok elnevezésében. Nem hiszem, hogy ez azért van, mert nincs tengerünk, 100 éve még volt. S ma is sok magyar, aki teheti, ellátogat az Adriára vagy más, tengerparti országba.
Valószínűleg az olasz langoustine név okoz galibát, s így fordították langusztának. A languszta angol megfelelője a lobster, egy tekintélyt parancsoló rák, félelmetes ollókkal, nem véletlen, hogy élve való árusításkor szalaggal átkötözik.
Utánanéztem a Google fordítóban, bár nem veszem szentírásnak, magyarul norvég homárnak hívják.
Nos, legyen bármi is a neve, egy csemege.

hozzávalók / 3 adag

  • 3 db langoustine
  • 1/2 zacskó rukkola
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db chili paprika
  • chili paprikával töltött olívabogyó
  • mag nélküli fekete olívabogyó
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • 1/2 citrom
  • extra szűz olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • oregano
  • Garlic Chilli Sauce (fokhagymás chiliszósz)
  • Thai Sweet Chilli Sauce
  • fehérbor (Cserszegi fűszeres)
  • parmezán vagy trappista

ajánlat

Jól behűtött fehérbort igyunk hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat és a bazsalikomleveleket aprítjuk, a paradicsomokat félbevágjuk, majd szeleteljük. A citromból vágunk egy szeletet.
  2. A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  3. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hagymákat elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a fokhagymát, s rávágjuk a chilipaprikákat.
  4. Beletesszük a paradicsomot, az olívabogyókat, a bazsalikomleveleket, fűszerezzük, locsolunk rá chiliszószt, facsarunk bele citromlevet, beletesszük a rákokat.
  5. Kis idő elteltével öntünk bele egy pohárnyi fehérbort.
  6. Majd kivesszük a rákokat, ha a tészta már al dente megfőtt, rászedjük a szószra, összekeverjük.
  7. Végül elzárjuk a tűzhelyet, a tésztához keverjük a rukkolát, tálalunk.
  8. Egy tányérra szedünk a tésztából, ráteszünk egy langoustine-t, megszórjuk a sajttal, s díszítjük chili paprikával és bazsalikomlevéllel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 457
elküldve: 3
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spagetti rukkolával és rákkal, rákos tészta, homáros tészta rukkolával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Tue, 2013-07-23 20:12

Egészen biztos, hogy nem garnéla. Ha a Google-ban rákeresel, látni fogod a különbséget. De majd töltök fel garnéla receptet is.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-07-23 18:35

Isteni ínycsiklandó recept. Most azonnal meg tudnám enni. Tanulság: készítek magamnak. Üdv: Évi néni

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Tue, 2013-07-23 20:08

Megtiszteltetés, ha neked is teszik. Amint látom, rengeteg jobbnál jobb receptet töltöttél fel.